Őszi sláger: sütőtökös muffin
A muffin több szempontból is praktikus. Például elrejthetünk benne sokféle, a gyerekek körében gyakran népszerűtlen eledelt. És a lurkók észre sem veszik, mit majszolnak! Aki pedig szereti a sütőtököt, azzal a boldog tudattal eheti, hogy ez szinte nem is sütemény…
Ez a recept is nagyon gyors és egyszerű, mint általában a muffinok. Valószínű, hogy ha sütőtök helyett mondjuk, répát tennék a sütibe, úgy is finom lenne. És azok a gyerekek, akik nem nagyon szeretik a répát vagy a sütőtököt, lehet, hogy a sütibe csempészve észre sem veszik, hogy mit is majszolnak. Hisz’ csak azt látják, hogy ez egy süti!
No, lássuk a receptet!
40 dkg sütőtök
40dkg barna cukor
4 tojás
30dkg liszt
kicsi só
1dl olaj
2 kávéskanál sütőpor
2 kávéskanál fahéj
Máz: kb. 2 kanál tejföl és sok-sok porcukor+egy fél citrom leve+narancs, citrom reszelt héja. A levendula virága azon kívül, hogy kitűnő molyirtó és teaként, illóolajként is felhasználható, dekorációs elemként is jól funkcionál. Természetesen ehető, ezért szórtam a mázra néhányat belőle.
A sütőtököt kis kockára vágom, majd beleteszem egy aprítógépbe. Ha valakinek nincs, akkor nagylyukú reszelőn le is reszelheti. Ezután az összes hozzávalót beleteszem egy nagy tálba, és robotgéppel vagy fakanállal jól összekeverem. És gyakorlatilag kész is! Már csak a muffin formákba kell belekanalazni és 190 fokon 20 perc alatt megsütni.
Jó étvágyat!
R. Nagy Csilla
További muffinok a Talitán:
http://www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=500
http://www.talita.hu/index.php?option=com_content&view=article&id=66
Tweet