Talita

Keresztény női magazin

Színes, illatos, zöldséges – télen is!

Szines illatos ragu1
Néha kedvem szottyan valami finomat főzni egészséges alapanyagokból. Olyan ízletes és változatos ételt készítek, amit akár több napig is szívesen eszem.

Hozzávalók 3 személyre:
1 cukkini,
1 nagyobb fej fokhagyma,
kb. 7 szem koktélparadicsom,
gomba 300 gr,
sajt tetszés szerint,
fűszerek változatosan

 

Szines illatos ragu

Elkészítés:
Olajon megpirítottam egy fej apróra vágott fokhagymát. Ez az olaj fűszeres olaj volt, mivel korábban csirke sült benne. (Ha frissen készíteném, akkor bazsalikomot, majorannát, kakukkfüvet, borsikát és fehér borsot és sót szórnék az olajba.) A sült fokhagymadarabokra rádobtam a gombaszeleteket, átforgattam, majd arra tettem a felkockázott cukkinit. Keveregettem, amíg levet eresztett, onnantól kezdve főtt a maga levében. Amikor már szinte teljesen kész volt, paradicsomdarabokat dobtam bele, azzal is kicsit átforgattam, majd levettem a tűzről. Még melegen bele lehet keverni reszelt sajtot, úgy még finomabb. Egyszer tésztával, máskor krumplival eszem.

Gedai Eszter

A képek a szerző fotói.

Korábbi receptjeinkből:

Paradicsomos melegszendvics ínyenceknek

Fokhagymás-mézes mártás halas menühöz

Gombás zöld ragu

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162