Színes, illatos, zöldséges – télen is!
Néha kedvem szottyan valami finomat főzni egészséges alapanyagokból. Olyan ízletes és változatos ételt készítek, amit akár több napig is szívesen eszem.
1 cukkini,
1 nagyobb fej fokhagyma,
kb. 7 szem koktélparadicsom,
gomba 300 gr,
sajt tetszés szerint,
fűszerek változatosan
Elkészítés:
Olajon megpirítottam egy fej apróra vágott fokhagymát. Ez az olaj fűszeres olaj volt, mivel korábban csirke sült benne. (Ha frissen készíteném, akkor bazsalikomot, majorannát, kakukkfüvet, borsikát és fehér borsot és sót szórnék az olajba.) A sült fokhagymadarabokra rádobtam a gombaszeleteket, átforgattam, majd arra tettem a felkockázott cukkinit. Keveregettem, amíg levet eresztett, onnantól kezdve főtt a maga levében. Amikor már szinte teljesen kész volt, paradicsomdarabokat dobtam bele, azzal is kicsit átforgattam, majd levettem a tűzről. Még melegen bele lehet keverni reszelt sajtot, úgy még finomabb. Egyszer tésztával, máskor krumplival eszem.
Gedai Eszter
A képek a szerző fotói.
Korábbi receptjeinkből:
Paradicsomos melegszendvics ínyenceknek
Fokhagymás-mézes mártás halas menühöz
Tweet