Talita

Keresztény női magazin

Szoktál imádkozni?

szoknya
Ima-e, ha eldarálunk reggel és este egy-egy Miatyánkot, Üdvözlégyet? Esetleg fohászkodunk: „Istenem add, hogy…”? Vagy köszönetet mondunk valamiért: „Édes Jézusom, hálás vagyok…”? Ima, ha belefeledkezünk egy zöld mező szépségébe? Egyáltalán, mikor imádkozzunk?

A fenti kérdések mindenkit érintenek, aki hívőnek tartja magát. Imát mondani annyi, mint lelki életet élni. Intenzíven, nagyon intenzíven. Kapcsolatot létesíteni Istennel. Lemondani arról, hogy saját magunk vagyunk életünk, érzelmeink, gondolataink középpontjában. Egyszerre kilépés önmagunkból, és egy sokkal erőteljesebb megélése annak, amik és akik vagyunk, lehetünk. Gondolataink, érzelmeink, figyelmünk koncentrálása egyfelé. „Játszom egy gondolattal, játszik velem egy gondolat” – ismerjük a slágerből, és a saját tapasztalatunk is az, hogy lehetünk gondolataink fogságában. Az ima kiszabadít ebből, új perspektívát ad figyelmünknek, és egyben életünknek is. Az ima meditáció is.
Mikor szakítsunk időt erre? Nehéz kérdés. Annyi biztos, hogy a régiek ezzel kezdték a napot. Jálics Ferenc, idős jezsuita szerzetes szerint az alvás és evés után a legfontosabb az ima.Utána következnek az emberi kapcsolatok. Az utolsó helyre tette a munkát. Mi sokszor az elsőre…
A jezsuiták honlapján (http://www.parbeszed.hu/) található egy új kezdeményezés: „Napi-útra-való” – Naponta, hétfőtől péntekig meghallgatható, letölthető hanganyag, 10-15 perces elmélyülés:

jmi

http://www.jezsuita.hu/main.php?folderID=2001560&articleID=9896&ctag=articlelist&iid=1

Nem kell otthon lenned, hallgathatod utcán, buszon, repülőgépen, vagy akár a fűben fekve és felhőket bámulva is!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162