Talita

Keresztény női magazin

Tuti burnout-program kezdőknek…

20130218190502_work

 
7 exkluzív tipp a garantált összeomláshoz


1. Tűzzön ki grandiózus és nagyon ambiciózus célokat!

A 2. legjobb hely csak vesztesé lehet! Ezért: mindig mindenütt és mindenben szárnyaljon túl mindenkit! Mindig tegyen eleget mindenkinek (!!), és persze tegyen is meg mindenkinek mindent (!) – de csak perfektül!

Nehogy megelégedjen kevesebbel, mint a 100%!

Olyan napi, heti és életre szóló célokat tűzzön ki mindig, amibe már a tervezéskor is be van programozva a garantált kudarc!

2. Ne kímélje magát, legyen extrémen önkritikus!

Az elégtelenség érzése már biztos ismerős – ha máshonnét nem, hát a magasra rakott mérce miatti bukásokból…

Fontos, hogy rendszeresen ápolja, fejlessze ezt az érzést! Minél gyakrabban teszi, annál jobb. Még jobb, ha már eleve a bukásra és sikertelenségre koncentrál! És véletlenül se higgyen egyetlen jóakarónak sem, akik önmagával szembeni toleranciára, nagylelkűségre bíztatja! Ók a burnouthoz (kiégéshez, kimerültséghez) vezető úton az ellenségei.

3. Mindig mindenre és mindenkinek készségesen mondjon „IGEN“-t!

Amikor más megkéri Önt valamire, akkor egyben azt is kifejezi, hogy Ön végtelen fontos és értékes ember. Hogy szükség van Önre!

Ne hagyjon soha senkit sem cserben, még akkor sem, ha emiatt a saját nagyon fontos aktuálisan futó dolgait is kell abba hagynia, háttérbe szorítania!

Mindig arra gondoljon ilyenkor, hogy „ha NEM-et mondok, még ha kedvesen és udvariasan is teszem, ezzel kockára teszem a kapcsolatot”!

4. Nagyon ügyeljen rá, hogy mindig mindenkinek azonnal elérhető legyen!

Hagyja, hogy a kíváncsisága és a rossz lelkiismerete irányítsa! A mobilját soha ne hagyja távol magától (legjobb, ha a toiletten, sőt a hálószobában is a közelben van!), és Isten őrizz, hogy egy percre is kikapcsolja! A mailboxát, face bookját is mindig mindenütt megnyitható és olvasható állapotban kell tartania! Ehhez remek segítséget nyújthatnak az okos telefonok – javasoljuk, hogy mindig a legmodernebbet szerezze be!

Nagyon ügyeljen rá, hogy éjjel-nappal mindig mindenki számára elérhető legyen – hétvégén, este, és persze szabadságon is… Ugye tudja, Ön nélkül nem megy tovább semmi?! Ön totálisan nélkülözhetetlen!

Leállni és kikapcsolni? – na, ezt csak a túlvilágon engedheti meg magának…

5. Áldozza fel magánéletét a karrierjéért!

Idő-és életterveiben a munkának kell mindig a prioritási lista csúcsára kerülnie. Invesztálja be minden erejét és idejét a szakmai előre jutásáért!

Vesse be magát annyira a munkájába, hogy se este, se a hétvégén és a nyaralás idején ne jusson a családjára, barátaira, hobbijára és a regenerálódásra ideje! Az emiatt kialakuló elégedetlenség (főleg a család részéről) garantálni fogja, hogy még hamarabb kidőljön!

6. Koncentráljon a pénzre!

A felesége nem minőségi időt szeretne Öntől, hanem egy autót! A gyerekei is csak drága magániskolákban készülhetnek fel az életre, és ha majd befejezték, biztosan meg is értik, miért is látták csak olyan ritkán otthon.

Gyerünk: bizonyítsa be, hogy képes rá! Különösen a gazdasági krízisben bizonyosodik be, hogy az a “magas léc” soha sem tud elég magas lenni. Nosza, tegye még magasabbra, és ugorja át!

7. Felejtse el a sportot és az egészséges étkezést!

Ahhoz, hogy testileg-lelkileg egészséges és békés öregkort élhessen meg, nem kell még törődnie az egészségével, ráér az később is! Csak azzal foglalkozzon, hogy a munkájával elég bevételt és mind több nyereséget teremtsen! Így legalább ha majd szükséges lesz, meg tudja magának engedni a legjobb rehabilitációs klinikákat és kúrahoteleket is.

Ha 7 pontos programunkat becsületesen betartja, a siker garantáltan nem marad el! Sok szerencsét kívánunk hozzá!

Ja, és ha mégis másként szeretné végezni, akkor forduljon hozzánk bizalommal!

A cikk és a kép forrása


Hasonló cikkeink:

Lehet, hogy a szolgálati idő az örökkévalóságig tart?

Ciki a hazát szeretni?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162