Talita

Keresztény női magazin

Vágya teljesült: Betlehembe gyalogolt – 75 évesen

Lulu-et-Josephine 
A francia Lucien Converset atya 2012. március 25-én, 75. születésnapja előtt két nappal indult útnak Dampierre-ből Betlehembe, szamara társaságában. A pap 2013. június 17-én érkezett meg Jézus szülővárosába.

Lucien Converset atya, vagy ahogy otthonában nevezték, Lulu atya blogot is vezetett utazásáról, így számos érdeklődő követte végig a pap több mint egy évig tartó zarándokútját, aminek során a szárazságon kívül a legkülönbözőbb nehézségekkel kellett megküzdenie.

„Micsoda boldogság, hogy célba értem!” – írja a bozontos szakállú pap. A bejegyzés mellett fénykép is látható, mely híven mutatja az atyának a véghezvitt feladat sikere felett érzett örömét: „A szívemben hordozlak mindnyájatokat, akik ételt, italt és szeretet adtatok, titeket, akik esténként befogadtatok, és lehetővé tettétek, hogy megjárjam ezt a hosszú utat a szamarammal együtt.”

Lucien Converset több francia városban is teljesített szolgálatot, és mindenhol egyszerű, jólelkű, emberi kapcsolatokat kereső embernek tartották. Nehéz sorsú embertársaira külön odafigyelt: sokat foglalkozott betegekkel és fogyatékosokkal is. Miután ötven éven át szolgálta embertársait, úgy döntött, ideje belekóstolnia a magányos utazás örömeibe. „Mindig is mondtam, hogy ha elérem a papok nyugdíjkorhatárát, azaz 75 éves leszek, elgyalogolok Betlehembe” – mondta nem sokkal indulása előtt.

„Úgy vélem, mindannyiunknak van egy letelepedett és egy nomád oldalunk. És én meg akartam élni a nomád oldalamat is annak teljességében, egyetlen sátorral, ahogy az Úr is mondja Sámuel második könyve 7. fejezetének 6. versében” – írja blogjában az atya, aki néhány kellemetlen kalandot és több száz nagyszerű emberi találkozást követően, 5.400 kilométert gyalogolva megvalósította tervét.

“Mert én nem laktam házban attól a naptól fogva, hogy kihoztam Izráel fiait Egyiptomból, mind e mai napig, hanem szüntelen sátorban és hajlékban jártam.” (Sám.2, 7:6.)

Több magyar internetes oldal, pl. a Danúbia Televízió, számolt be arról, hogy 2012 nyarán magyarországi településeken is megfordult Converset atya, ahol mindenütt nagy szeretettel fogadták.

A Magyar Kurír cikke nyomán.

Nyitókép


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162