Talita

Keresztény női magazin

Vatikáni üzenet buddhista ünnepre

egytt2 
Fontos, hogy a fiatalok készek legyenek egységre lépni más vallások híveivel a konfliktusok megoldása és a barátság, az igazságosság és a béke, valamint a hiteles emberi fejlődés előmozdítása érdekében. A valódi nevelés elősegíti a nyitottságot a transzcendens és a körülöttünk lévő emberek felé.

Ahol elvetik a nevelés magjait, ott kivirágzik a kultúrák és vallások közötti párbeszéd. Ez a lényege a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsa üzenetének, amelyet a buddhisták legnagyobb ünnepére, a Buddha születését, megvilágosodását és parinirvánába távozását megidéző Vészákhra küldött.

Az üzenet leszögezi: ha olyan embereket akarunk, akik a jövőbeli világban a testvériséget lehetséges értéknek tartják, akkor nevelésüket ma az iskolapadokban kell elkezdeni. Ezekben az intézményekben egyre több különböző valláshoz tartozó fiatal ül egymás mellett, akik együtt és egymástól tanulnak. Ez a sokszínűség kihívásokat teremt, és komoly elgondolkodásra késztet annak szükségességéről, hogy a fiatalokat a tiszteletre illetve a más vallások hitének és gyakorlatának megértésére neveljük. Fontos, hogy készek legyenek egységre lépni olyan személyekkel, akik más vallásokhoz tartoznak a konfliktusok megoldása és a barátság, az igazságosság és a béke, valamint a hiteles emberi fejlődés előmozdítása érdekében.

XVI. Benedekhez csatlakozva Jean-Louis Tauran bíboros, a pápai tanács elnöke és Pier Luigi Celata érsek hangsúlyozzák, hogy a valódi nevelés elősegítheti a transzcendens és a bennünket körülvevő emberek felé való nyitottságot. Ahol a nevelés megvalósul, lehetőség van a párbeszédre, a kölcsönös kapcsolatokra és mások befogadó meghallgatására. Ez az ideális környezet, amelyben a fiatalok megtanulják tisztelni azokat a társaikat, akiknek más a hite és vallási gyakorlata. Amikor ez megtörténik, megvalósul annak az öröme, hogy szolidáris és megértő emberekké válunk, akik arra kaptak hivatást, hogy igazságos és testvéries társadalmat építsünk, reményt adva a jövőnek.

A buddhista vallás közvetíteni tudja a fiataloknak a szükséges bölcsességet ahhoz, hogy távol tartsák magukat a mások iránti rossztól, és hogy nagylelkű és megértő életet éljenek. Ezt a gyakorlatot el kell ismerni, mint értékes ajándékot a társadalom számára. Ez konkrét módjává válik annak, hogy a vallás hozzájáruljon a fiatal nemzedékek neveléséhez a felelősség megosztásában és a másokkal való együttműködés terén – zárul a Vallásközi Párbeszéd Pápai Tanácsának üzenete a buddhista Vészákh ünnepre.

Forrás: Magyar Kurír

Nyitókép: innen.

Kapcsolódó cikk:

Reinkarnáció

По мостику "Лера козлова песни скачать"через ров с водой он "Краткое содержание 29 серии великолепный век"ехал очень осторожно.

Вижу черное, черное, а в "Скачать новый (коап рф)"нем красное мигает и горит, "Скачать кунилингуса"мигает и горит.

А что я "Скачать crack для encore 7 21 karaoke player"делал в действительности, "Гдз по английскому 5 верещагина"не знаю.

Вы говорите на старом литературном корейском "Dfm скачать музыку"языке.

Они чувствовали себя "Скачать бесплатно драйвер для принтер canon"над безбрежным океаном как "Программы для скачивания файлов скачать"дома.

Я был разгорячен не меньше, "Автоспутник для навигатора скачать"чем моя лошадь, и нам ничего не стоило преодолеть любое препятствие.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162