Talita

Keresztény női magazin

Zöldséges csirkemellkockák nyárson

nyarson
Augusztus utolsó napján készítettem el ezt az ételt. A nap még átsütött halványan a felhőkön, amikor a tűzrakáshoz készültünk a Kedvessel…

 

A nyársra szépen felfűztük a zöld és piros pritamin paprika-, cukkini-, padlizsán-, hagyma-kockákat, valamint az előre mustárral, joghurttal, friss bazsalikommal, petrezselyemmel, sóval és színes borssal befűszerezett csirkemell-kockákat.

Majd a parázs fölött forgatva megsütöttük.

Éppen elfogyasztottuk az utolsó falatot, abban a pillanatban leszakadt az ég… Villámlás, dörgés… Vége lett a nyárnak!

Talán lesz még néhány napsütéses őszi délután, amikor kint a szabadban elkészíthetik ezt a nyárson sült finomságot.

vihar

Hozzávalók, tetszőleges arányban, nyársra húzható kockákra vágva:

csirkemell
ízesítés a csirkéhez: bazsalikom, petrezselyem, só, színes bors, mustár, joghurt
zöld és piros pritamin paprika
cukkini
padlizsán
vöröshagyma

 

Vass Ákos
Forrás: VassÁkosRecept-blog

Korábbi, szabadban is készíthető receptjeinkből:

Ősemberes hét, hamburgerrel

Nagy öröm a szombati öhöm!

Rablógulyás


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162