Lassan előkerülök

karacsony2011 
Gondolom, már mindenkinek a könyökén jön ki, hogy Tikácskánk kétéves. Ő is nagyon jól tudja:

“Tika kettő éves. Nem picur.”

Hosszú volt az elmúlt hónap, még így blogolás nélkül is sikerült többször eljutnom a végkimerülésig. Kaptam egy munkát, amire tulajdonképpen számíthattam volna, mégis váratlanul ért, ezért az éjszakáimat az udmurt eposz fordításával töltöttem. Nappal pedig nagyon jó volt a gyerekekkel, élveztük a téli szünetet. Rózsa sütött karácsonyi süteményt, vaníliás kiflit, meg marcipántetejű linzert. Karácsony után pedig a Nammától kapott karácsonyfadíszek megóvása érdekében Gábor kezdeményezésére sütöttünk egy adag mézeskalácsot. Készültek gyönyörű betlehemek, büszke voltam a manókra. Én is kaptam Emiltől egy betlehemecskét: egy kristályokkal teli kő (geoda – Emil szerint), amibe beletett egy kék, egy barna és egy apró fehér kavicsot. Nagyon örültem neki.
A gyerekeknek szerintem remek ajándékokat sikerült adni az idén. Mindenki kapott valamilyen fejlesztő játékot, a kislányok logikai játékokat: Ibolya Camelot Juniort, Rózsa pedig Chocolate Fix nevű bonbonrakosgató játékot. Mindketten lelkesen játszanak vele. A játékokat már megint Sögyi javasolta, sőt Lackó is besegített, amikor elindultam megvenni őket, de útközben jutott az eszembe, hogy bár autót kaptam kölcsön Mamácskától (Bönci váltója megint feladta), de a GPS benne maradt a másikban, ezért bár a címet tudom, de fogalmam nincs, hogy hol van a Magic Box játéküzlet. Szerencsére Lackó azonnal az én szintemen kezdte a magyarázatot, gyorsan megértettem! Gábor szinte profi gombfoci-készletet kapott, örült neki, de mostanában inkább sakkozni szoktak Emillel – én csak ámulok…
Tegnap a gyerekek gyakorlatilag segítség nélkül leszedték a karácsonyfát, amíg a szüleik olvasgattak. Vicces helyzet. De tetszett!
25.-én elsőáldozó lett Gáborkánk. Már régóta érlelődött ez a döntés, de erről nem szeretnék ennyire nyilvánosan beszámolni. Kicsit aggódtam a szentmisén, hogy nem túl korai-e mégis, de amikor a szentáldozás után felnézett rám, olyan hála és öröm volt a szemében, hogy biztos vagyok benne, így volt jó.
A karácsonyi vendégeskedéseket nagyrészt kihagytam, mert megbetegedtem én is meg a fiúk is. Nem volt vészes, de nem szerettük volna senkinek elvinni. Így itthon játszogattunk, gyógyulgattunk.
A Szilveszter nagyon jól sikerült. Volt a hagyományos virslitársas – igaz, én annyira éhes voltam, hogy alig bírtam ki, hogy mindenki dob a kockával, számolgat, lépeget – ide azt a virslit!!! Sokat táncoltunk, játszottunk. Emilnek is volt kedve a közös mulatsághoz és a második táncblokkba Gábor is beszállt. Játék-éjfélkor (10 óra?) koccintottunk, és aztán lefektettük a gyerekeket, így még mi is tudtunk egy kicsit játszani: felavattuk a Zsuzsi barátnőméktől kapott kártyajátékunkat.
Aztán komolyabbra fordult a betegségem, két napig nem igazán tudtam felkelni, de aztán kaptam orvosságot, és már egész jól vagyok.
Sikerült leadnom a könyvet is, már csak néhány legeslegutolsó simítás van hátra. Nagyon jó érzés, hogy (szerintem) nem hisztiztem rajta, és sikerült még az Istenkapcsolatomat is megőriznem közben.
Most már talán le lehet írni, hogy végre nemsokára költözünk – ha tényleg, majd megpróbálom megfűzni Emilt, hogy írjon róla ő, mert izgalmas dolgok voltak ám!

http://cillamama.blogspot.com/

Kategória: Virág blogja | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.