Váratlan fordulatok

Cillamama
Emil, a férjem írta barátainknak, bemásolom:

A legutóbbi, szerdai ultrahangos vizsgálat alapján Matyi egyik veséje sokkal nagyobb, mint a másik – elzáródás vagy szűkület okozza.

Mivel ez komplikáció, nem lesz otthonszülés, hanem II-es női klinika, ahol utána rögtön tudnak a veséjével foglalkozni. Ez a tágulat roncsolja a vesét, ezért ebből a szempontból minél hamarabb megszületik, annál jobb – annál kevésbé roncsolódik, és annál nagyob az esélye, hogy utána teljesen regenerálódik. Viszont ha túl korán születik, és még nem elég fejlett a tüdeje, akkor abból nagyobb problémája lesz.

Bizonytalanság van abban, hogy Matyi hány hetes – a mi számításasink szerint csak augusztus elején kéne megszületnie, de az ultrahangos vizsgálatok sorra 2-3 héttel nagyobbnak mutatják – és ez nem mindegy. Csütörtökön voltunk egy vizsgálaton, ahol a doki úgy látta, hogy a méhszáj még nincs olyan állapotban, ami a szülés megindítását javasolná. Ezért a jövő szerdáig beszél a főneonatológussal, mondanak egy időpontot, amikor ketten együtt ultrahangos vizsgálattal megtanácskozzák, hogy mikor lenne jó megszületnie a gyereknek. Feltehetőleg a kitalált időpontban megindítják a szülést, majd utána közvetlenül a gyereket tudják vizsgálni, és kitalálják, hogy mi legyen vele. Pl. lehet, hogy műteni kell, de kérdés, hogy hogyan. Lehet, hogy egy kis katéterrel meg tudják oldani, hogy kieressze a folyadékot. Valószínűleg ha ilyen kis korban ezt rendbe teszik, akkor még tud regenerálódni a vese.

Virág:

Nem vagyunk kétségbe esve, de azért sok álmot el kell engedni, és egészen más lelkülettel kell várakozni. Imákat kérünk! Nagyon jó, hogy kiderült a probléma, reméljük, minden rendeződik.

Virág blogja

Kategória: Virág blogja | A közvetlen link.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.