A fű

 zsu_blog_7

Azért füveznek a barátaim, mert nem tudnak magukkal mit kezdeni. Tudják, hogy rossz, csak az a legegyszerűbb. Sodorni egy spanglit.

 

A múltkor az Ernő azt mondta, hogy ez az utolsó cigije, mert holnaptól le fog járni edzeni. Az Ádám meg újra lovagolni fog, mert már elege van ebből a tespedésből. De hiába mondod, hogy azért szakítottam Péterrel, mert ő is füvezett. Engem nem zavart, tényleg nem. Meg amúgy sem szokott volna le attól, hogy valaki mondta volna neki. Megutált volna, mint az anyját.

Nem zavart, tényleg. Vagyis addig nem, míg engem nem fenyegetett. Amikor elment egy hétre Szlovákiába a barátaival, és nem hívott fel, na akkor elkezdett zavarni. Tudtam, hogy a fűről szólnak a napok. Cigi reggel, délben és este. Ha hiányoztam is neki, nem küldött sms-t, hanem sodort egy szálat magának.

Más lett a szeme, amikor szívott, valahogy nem volt jelen. Brrr! Aztán, amikor visszajött, és még akkor sem keresett, na az elég vacak volt. Emlékszem, amikor végre találkoztunk. Elmagyaráztam neki, milyen rosszul esett az, amit csinált. Először nem értette, miről beszélek. Én meg azt nem értettem, hogy mit nem ért?! Végre felfogta. Kiderült, a szüleivel gáz volt, összeveszett velük, meg mással is. Nem egyszerű ez az egész.

Én is szívtam már füvet, de csak egyszer, és egyáltalán nem jött be, inkább maradok az alkoholnál. Amúgy mindenki iszik. Vagy füvezik. Ne ijedj meg, nem iszom, csak egy sört, vagy ilyesmi. Csodálkozott is a múltkor Barnabás, hogy olyan keveset, mert a lányok is isznak különben. Van aki nem bírja, vagyis a legtöbben nem bírják. Enci is annyit ivott a buliban, mert ott volt az a fiú, aki tetszik neki, de akinek ő nem jön be, vagyis nem tudni, bejön-e, hogy teljesen kifeküdt. Elég rémisztő volt. Én a fiú helyében totál kiábrándultam volna belőle. Nem ért ki a vécére, már a szoba közepén elkezdett hányni. Másnap elmondtam, hogy ilyet többet ne csináljon, mert a fiúk szeretik, ha egy lányban van tartás, de egy részeg lányban nem sok tartás van. És ha szerelmes, uralkodjon magán. Tegyen úgy, mintha nem lenne az, hogy küzdjön érte a fiú. A férfiak szeretnek küzdeni, nem? Na, már amelyik nem kábítja magát agyon.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.