Hiányzik apa

zsu36


Most elváltak. Igazából nem is voltak összeházasodva, de az nem számít, mert anya szerette az apát, és apa is szerette az anyát.

Mi anyánál maradtunk, de apa is vett egy házat közel a miénkhez.

Az volt a baj, hogy apa mindenfélét hazahordott, amiből anyának elege lett. Akkor kiabált, és kidobálta apa cuccait, locsolócsöveket, meg szivattyút, meg napernyőt, meg a régi katonaládát.

Az apa most is szeret bennünket, mert amikor itthon van, mindig jön hozzánk. Most már anyával sem veszekednek, hanem majdnem olyan minden mint régen, csak apa este elmegy, nem alszik otthon. De apa szeret, az biztos, mert sokszor mondja, hogy mennyire hiányzunk neki, meg amikor Montenegróban dolgozott, onnan is hozott ajándékot, meg amikor több hónapig Albániában volt, írt egy képeslapot. Ő nagyon jó szakember, mindenki hívja, hogy dolgozzon nála, de a múltkor mondjuk nem volt munkája egy ideig, akkor eléggé ideges volt. Nem volt neki pénze, de amikor van, akkor azt mindig ránk költi, majdnem mindent megvesz, amit kérek, onnan is tudom, hogy szeret.

Anyának is ad, mert anya azt mondja, hogy ez így igazságos, mert mindketten akartak bennünket, akkor apának is kell fizetnie, de apa ad amúgy is.

Ha apánál vagyunk, akkor vele alszunk egy nagy franciaágyon, mert még nincs külön szobánk nála, és berendezés sincs még, csak az a nagy ágy a nappaliban. Sokat szoktunk játszani apával, birkózunk meg szkanderezünk, megtanított kártyázni is, römiben nyerek néha, meg rikikizünk is.

Szokott főzni tejberizst is, azt nagyon szeretem, Anna állandóan nyafog, hogy süssön palacsintát, mert ő meg azt szereti nagyon. A kakaósat. Hiába mondom, hogy a tejberizsre is lehet kakaót rakni, ő palacsintát akar.

Amikor itthon van apa, elmegyünk fürödni is, meg a múltkor elvitt az állatkertbe, az is nagyon jó volt. Láttam igazi vízilovat, az most a kedvencem, nagy és békés.

Az iskolában néha csúfolni szoktak, hogy nem vagyok elég gyors a fociban, de apa azt mondta, ő sem volt az, amikor annyi idős volt, mint én, vagyis kilenc.

Engem nem is érdekel annyira a foci, mondjuk van egy labdám, azzal néha dekázgatni szoktam az udvaron, amikor apa nincs itthon, a húgom meg bevonul a szobába, anya meg főz, olyankor nagyon hiányzik, hogy nincs velünk. De tudom, hogy legszívesebben velünk lenne, és ez megvigasztal.

Nyitókép

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.