Talita

Keresztény női magazin

13+1 tipp, hogyan terjeszd az Örömhírt a neten

Ma az internet az evangélium terjesztésének második legfontosabb lehetősége – a személyes életpélda és kommunikáció után. Sokan mégis tanácstalanok, hogyan csinálják. Itt vannak a lehetőségek, válasszatok!


1. Kedvelj és kövess színvonalas és jó tartalmú keresztény Facebook-oldalakat, személyeket, blogokat, weboldalakat. Növelhetik hitedet, gyarapítják tudásodat, és olyan anyagokkal látnak el, amelyeket megoszthatsz hívő és nem hívő ismerőseiddel.

2. Használd a közösségi oldalakat: a Facebookot, Twittert, Instagramot – mutass be például jó keresztény könyveket, amiket éppen olvasol. Vagy miért nem készítesz egy youtube-videót róluk? Használd a hirdetési lehetőségeket is, hogy sokakhoz eljuthassanak ezek a tartalmak. Ugyanezt szolgálja, ha lájkolod mások hasznos megosztásait, kommentelsz, reagálsz a kommentekre.

3. Indíts youtube-csatornát, ahol megosztod a bizonyságtételed arról, hogy mit jelent számodra Isten, mit tett Jézus az életedben. Válaszolhatsz hitbeli kérdésekre is. Énekelj dalokat, ha tudsz.

4. Tölts fel keresztény filmeket, zenét, tanítást a youtube-, vimeo- vagy más oldalakra. Kedveld a hasznos megosztásokat, mások írásait és videóit, mert az segít, hogy szélesebb körben megismerjék. Kerüld a vitára okot adó, provokatív anyagokat pl. az antikrisztusról, kerüld más keresztények kritizálását. Legyen Jézus személye és megváltása a középpontban, és hogy mit jelent az ő követőjeként élni.

5. A Twitteren ossz meg bibliai igéket, amelyek megszólítanak téged. Hívd fel ismerőseid és követőid figyelmét jó keresztény weboldalakra, és pozitív témákról posztolj: mit tapasztaltál Isten művéből azon a héten, milyen örömteli dolgok történtek az egyházban, stb.

6. Az Instagram vagy a flickr lehetőséget ad, hogy használd a kreatív képességeidet! Tölts fel képeket gyülekezeted eseményeiről, barátaidról, keresztény eseményekről. Kombinálhatod ezeket igeversekkel, idézettel a lelkipásztorodtól, igei tanításokkal és saját bátorító, Isten iránti szeretetedet kifejező gondolataiddal.

7. Indíts blogot, ahol írhatsz mindennapjaidról, hobbijaidról, de megoszthatod személyes hitvallásodat is, bemutathatod a hétköznapi keresztény életet.

8. Írj és frissíts Wikipédia-szócikkeket gyülekezetedről, tevékenységeitekről, keresztény hitvallókról, papokról, lelkipásztorokról.  (Ellenőrizd, másokat is megkérdezve, hogy hiteles legyen az, amit írsz.)

9. Írj véleményt és ajánlót keresztény témájú könyvekről, filmekről a könyvesboltok weboldalain. Amikor egy könyv több jó ajánlást kap, több ember kap kedvet, hogy elolvassa.

10. Jelentkezz be a Facebookon, ha istentiszteleten, keresztény összejöveteleken veszel részt. Használd a google térképet is arra, hogy ajánlásoddal kedvet kapjanak mások is a hely iránt. Ez információként terjed az ismerőseid között, és felkelti érdeklődésüket közösséged iránt.

11. Ha alkalmazod a # hashtaget pl. rendezvényeknél, eseményeknél, azzal jobb online pozíciót érsz el, és hatékonyabban terjesztheted azokat.

12. Támogasd azokat a keresztény online médiumokat, amelyek interneten keresztül is szolgálnak. Jelentkezz önkéntes munkásnak keresztény weboldalaknál, FB-oldalak fenntartásában, kezelésében.

13. Minél több internetes felületen jelennek meg keresztény tartalmak, annál könnyebben rátalálnak azok a kereső emberek, akiknek kérdéseik és spirituális igényeik vannak.

+1. De: kerüld a vitákat és a csak vitázni vágyó embereket! A vita ritkán terem jó gyümölcsöt. Ha egy beszélgetés agresszívvé válik, mielőbb érdemes befejezni. Nem az utolsó szó számít, hanem hogy megmaradjunk Jézus példamutató szeretetében. Jól meg kell ítélned, hogy elég érett vagy-e az online missziós munkára, illetve hogy annak melyik típusa való neked. Ha több negatív hatás éri a lelked a misszió során, mint amennyi pozitív, akkor átmenetileg állj félre, és majd később, ha tudásban, lélekben megerősödsz, érettebbé válsz, folytathatod az örömhír terjesztését ezeken a területeken.

A cikk forrása   Kép forrása: pixabay.com

Hasonló témájú cikkeinket is ajánljuk:

Katolikusok, snassz a net?

Emberarcuk lett – offline találkoztak magyar keresztény bloggerek és újságírók

Ezt üzeni Henri Boulad a keresztény bloggereknek

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162