Talita

Keresztény női magazin

A csőbe húzott brokkoli és padlizsán esete

Bro-PaIMG 0875
Nagyon tél vége van, és az ember szeme már nagyon a zöldet és a színeket keresi a nagy szürkeségben. A brokkoli zöldje mellé milyen szépen illik a lila, ha hagyma, s főként, ha padlizsán! Ma csőbe húzom őket…

Hozzávalók:

  • 1 közepes fej brokkolit rózsáira szedve,
  • 1 közepes padlizsánt felkarikázva,
  • 1 fej lilahagymát és
  • 3-4 gerezd fokhagymát, felaprítva
  • 1 dl olivaolajjal kikent kis méretű tepsire helyeztem,
  • ízlésem szerint sóval, borssal, őrölt mustármaggal meghintettem, és
  • 2 dl vizet aláöntve alufóliával letakarva megpároltam csőbe húzva (200 fokos sütőbe téve) kb 20 percig.

Bropa

  • 3 dl tejet,
  • 3-4 ek. tönkölylisztet,
  • 3 tojást,
  • sót ízlésem szerint,
  • 20 dkg reszelt sajtot palacsintatészta állagúvá összekeverve ráöntöttem a csőbe húzott brokkoli-padlizsánra, és pirulásig sütöttem.
  • Főtt barnarizs és vegyes savanyúság volt a köret hozzá.

 

Vass Ákos

 

A recept forrása: VassÁkosRecept-Blog

Korábbi brokkolis-padlizsános-zöldséges receptejeink:

Sült hal brokkoliszósszal

Banános brokkoli besamellel

Padlizsánkrém – télen is!

Majonézes kelbimbósaláta

Sült zöldségek – mindent bele!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162