Talita

Keresztény női magazin

A mandarinos süti két élete

Mandarinos_suti3
Gyakran küzdünk mandarinözönnel. Ajándékba kapjuk, de sajnos nem nagyon kedveljük, ráadásul nem is mindig lédúsak ezek a bolti mandarinok. Mégis megtalálom a módját, hogy felhasználjam.

Hozzávalók:

  • 18-20 db magnélküli mandarin
  • annyi liszt, amennyit majd a mandarinpép fölvesz (No, ez nem egy profi szakácsra valló mennyiség-meghatározás, de gyakorlatias!)
  • 1 zacskó sütőpor
  • 15-20 dkg kristály- vagy porcukor
  • 3 egész tojás
  • 1 citrom leve
  • (esetleg 4-5 evőkanál mazsola, ízlés szerint)

Elkészítés:

A megpucolt mandarinokat turmixolom. Beleszórok fokozatosan annyi lisztet, amennyivel elkeverve közepesen sűrű masszát kapok. Belekeverem még a sütőport, a tojást, a cukrot, a citrom levét (esetleg mazsolát).

Tepsibe öntöm, és megsütöm 160-170 fokon. Ha a teteje halvány barna, és már nem ragad rá a tészta a beleszúrt kötőtűre (vagy hasonló konyhai szerszámra), akkor készen van. Ha kihűlt, kockákra vágom – és ekkor kezdődik a mandarinos süti két élete.

Az egyik tálalási mód – a gazdag:

Két sütikockát mély kistálba teszek, finom gyümölcslekvárt kanalazok rá. (A képen őszibarack-lekvár látható, jól illik a süti ízéhez.) Két zacskó pudingporból és 9-10 dl tejből, 4-5 evőkanálnyi kristálycukorral pudingot főzök, és még forrón rákanalazom a lekváros sütik tetejére. Ha kihűlt, már ehető is.

Mandarinos_suti2

Másik tálalási mód – az egyszerű:

Jó minőségű mogyorókrémmel kenem meg a sütikockák tetejét. Lehet „fűrészfogú” késsel kenni, hogy rusztikus legyen. (Lásd a nyitó képet.)

 

Kölnei Lívia

 

A képek a szerző fotói

 

Korábbi hasonló receptjeink:

 

Citromos sütemény őzbordában

Mandarinos-pudingos kehely

Narancsos kalács


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162