Talita

Keresztény női magazin

A világ legnagyobb és legkülönlegesebb temploma épül?

Repüljünk a jövőbe, nézzük meg, milyen lesz a világ egyik legcsodálatosabb temploma, a barcelonai Sagrada Família (Szent Család) templom! Ez a modern katedrális lenyűgözi és áhítatra készteti mind a hívő, mind a nem hívő embereket. Több mint 150 éve épül a zseniális építész, Antonio Gaudí tervei alapján, és még távolról sincs készen.

Néhányan aggódnak: a hatalmas épület rengeteg pénzbe kerül – vajon megéri-e felépíteni? Néhányan  új Bábel-tornyát vizionálnak: a grandiózus épület az emberi merészséget és a határok áthágását jelképezi számukra. A hívők többsége viszont úgy véli: ez az épület – tervezője céljának megfelelően – minden kőkockájával Isten dicsőségét hirdeti. Emberek százezrei járják be évente, és az épület kisugárzása még azokat is elcsendesíti, lenyűgözi, akiknek a lelkében szikrája sincs az istenhitnek.

Ez a videó bő egy percben elénk vetíti az épület befejezésének következő fázisait. Lenyűgöző a látvány, és lenyűgöző az az emberi teljesítmény, amely majd mindezt felépíti. De legfőképpen Istent illeti a dicséret, aki lehetővé teszi, hogy teremtményei kifejezhessék érzéseiket, megvalósíthassák céljaikat. A kérdés csak az: talál-e még hitet azon a földön az Emberfia, mire felépül a temploma? Reméljük, igen.

(A videót nézd teljes képernyős üzemmódban! Elindítás után kattints a jobb alsó sarokba, az üres négyzetbe!)

Kölnei Lívia


Hozzászólások

  • Antalffy Yvette szerint:

    Ha jól emlékszem, maga Gaudi rendelkezett úgy, hogy a templom csakis közadakozásból, adományokból épülhet fel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162