Talita

Keresztény női magazin

Adj időt ajándékba!

anyja lánya
Eleged van abból, hogy Karácsony táján, évről évre – jobb belátásod ellenére – kiszolgálod a fogyasztói társadalmat? Nincs kedved megvenni a huszonharmadik bugyuta, rózsaszín, habos giccset az unokahúgodnak? Vagy nem szeretnél játékpisztolyt ajándékozni fiú unokádnak, miközben tudod, hogy annak örülne? Nincs pénzed? Ha reményvesztettnek érzed magad rokonaid megajándékozása kapcsán, mert nem szeretnél közönyösnek, ötlettelennek vagy unalmasnak látszani, akkor ez az írás neked szól!


Programkuponok gyerekeknek

Akinek ajánlom: Elsősorban nagyszülőknek, nagynéniknek vagy nagybácsiknak, valamint a család olyan barátainak, akik biztosak abban, hogy a szülők szívesen bíznák rájuk iskolás korú gyermekeiket néhány órára. Jó, ha ezt a megoldást kiskamaszok számára választjuk, akik már tisztában vannak a karácsonyi ajándékok származásával, illetve képesek a késleltetésre. Az önkontroll funkciókban még éretlen kisiskolások számára kevéssé ütős ajándék, sőt, balul üthet ki, ha csak egy kartonlapot kapnak ajándékba…

Elkészítés: Végy egy szép, színes kartont, és egy aranyszínű filctollat. Vágd a kartont kupon méretűre, majd írd rá az általad kiválasztott programot: MOZI, SZÍNHÁZ, KONCERT, HANGVERSENY, CSODÁK PALOTÁJA, VIDÁMPARK, ÉTTEREM, TÁNCHÁZ, ÉLMÉNYFÜRDŐ, STRAND, SZABADON VÁLASZTOTT PROGRAM.

Gondold át jól, miből mennyit készítesz, mert a költségeket természetesen Te állod majd!
Amit nyersz: egészen biztosan épülni fog a kapcsolatod a gyerekkel, maradandó élményben lesz részed neked is. Megspórolod a vásárlásra fordított időt, pénzt, energiát.

Amit adsz: ÖNMAGAD, idő, energia, pénz a programra.

Közös program utalvány

Akinek ajánlom: Serdülő gyerekek számára testvéreik, szüleik, barátnőik, barátaik megajándékozására.

Elkészítés: Kicsi kártyára felírod az általad választott programot, melyről tudod, hogy az ajándékozott szívesen eltöltené veled. Pl.: KIRÁNDULÁS, PIKNIK, VENDÉGLÁTÁS, HÁZIBULI, KÖZÖS CSAVARGÁS, KÖZÖS VÁSÁRLÁS, STRAND, MEKI, MOZI, BULI, PARTY, KONCERT, SZABADON VÁLASZTOTT VAGY MEGLEPETÉS PROGRAM.

Gondold át jól, miből mennyit készítesz, mert a költségeket természetesen Te állod majd! (Ha lesznek). A kedvezményezett választhat, mikor szeretné felhasználni az utalványt! Nyilván egyeztettek majd, de azért nem illik túl sokszor elutasítani időhiányra hivatkozva! Pláne: mással tölteni a beígért időt!

Amit nyersz: egy szuper nap a szeretteiddel. Megspórolod a vásárlásra szánt időt, pénzt, energiát!

Amit adsz: ÖNMAGAD, idő, energia, esetleg pénz, programtól függően.


Egyéni program utalvány ifjaknak és nagykamaszoknak

Akinek ajánlom: Szülők, nagyszülők rokonok számára, akik serdülő szerettüknek akarnak szép perceket szerezni, de tisztában vannak azzal, hogy az illető a programot szívesebben valósítaná meg mással: szerelmével, barátaival.

Elkészítés: A szokásos kártyára felírod a programot, és a kedvezményezettek nevét. Pl. KONCERT A SZERELMEDDEL, HÁZIBULI ALKALOM A HÁZUNKBAN/NYARALÓBAN A BARÁTAID SZÁMÁRA, KÁVÉHÁZ A BARÁTNŐDDEL, MECCS A BARÁTODDAL, SZABADON VÁLASZTOTT PROGRAM 2 SZEMÉLY SZÁMÁRA.

Amit nyersz: örülhetsz serdülő családtagod örömének, és közben tök jó fejnek érezheted magad! Mi több, ő is annak fog tartani! Megspórolod a vásárlásra szánt időt, pénzt, energiát!

Amit adsz: PÉNZ, kulturáltabb formában. De úgyis ezt akarja.


Gyerekvigyázó kupon szülőknek

Akinek ajánlom: Nagycsaládosok vagy kisgyerekesek rokonainak, barátainak és ismerőseinek , akik biztosak abban, hogy a szülők szívesen rájuk bíznák gyermekeiket. FIGYELEM! Kifejezetten bevállalósoknak! VIGYÁZAT: Egy totyogóval eltöltött este igen kemény fizikai és szellemi felkészültséget igényel, csak haladóknak! Ha sok gyereket vállalsz be egyszerre, akkor valószínűleg fel kell készülnöd, milyen módon szórakoztatod majd a különböző korosztályokat.

Elkészítés: Mint a gyerekkupont, csak az írod rá: GYERMEKFELÜGYELET.

Amit nyersz: a gyerekek odalesznek érted! A szülők áldani fogják a neved mindörökké. Megspórolod a vásárlásra szánt időt, pénzt, energiát. Az egész családnak egyben letudod az ajándékozást.

Amit adsz: ENERGIA és idő, ÖNMAGAD.

FONTOS! Aki olyan kupont ajándékoz, mellyel önmaga idejét adja ajándékba, annak kutyakötelessége az utalvány beváltása, méghozzá a kedvezményezett kérésének időpontjában (nyilván egyeztetés után). Lemondani kizárólag betegség esetén indokolt!

Kinek nem ajánlom az ajándékozásnak ezt a módját: Ne ajándékozzon utalványt vagy kupont, aki állandó időhiánnyal küzd, aki nem szokta beváltani az ígéreteit, aki nehezen viseli, ha mások gazdálkodnak az idejével, mégoly rövid ideig is, aki nem képes másokhoz alkalmazkodni, aki nem képes önmagát ajándékozni!

 

Keresztesi Réka

 

Nyitókép

Kapcsolódó cikkeinkből:

Ajándékmámor? – Nem, várakozzunk a fényre!

Egy kisgyerek szemével

Misa – két gyermek egy jászolban

Adventisták adventje

Jönnek az ünnepek


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162