Talita

Keresztény női magazin

Adventi nap a Párbeszéd Házában

angel
A jezsuita szellemiségű Nikodémus Bibliakör idén is vár mindenkit az általa szervezett jótékonysági vásárra, amelynek az önkéntesen felajánlott, használt cikk adományo
kból származó bevételét idén a hajléktalanellátásra fordítjuk. De lesz gyermektáncház, mézeskalácsdíszítés, sőt különleges színházi élményben is részed lehet  december 10-én Budapesten, a Párbeszéd Házában.

 

Időpont: 2011. december 10. 14.00-22.00

Helyszín: Párbeszéd Háza (1085 Budapest, Horánszky u. 20.)

 

Programok:

 • 14.30 P. Nemeshegyi Péter SJ gondolatébresztője az ádventről

 • 15.15 Betlehemes (Hencida Néptáncegyüttes)

 • 16.00 Gyermektáncház és gyermekfoglalkoztató (Hencida Néptáncegyüttes)

 • 16.00-18.00 Istenem, nyakamon az ünnep!
  A Talita szerkesztői és barátaik segítségével – beszélgetés közben – díszíthetsz mézeskalács figurákat, készíthetsz tésztaangyalkákat, cserélhetsz ünnepi recepteket. Karácsony közeledtével izgalmas kérdések vetődnek fel a nőkben: Mit főzzek? Mit süssek? Mivel díszítsem a fát? Kinek mi legyen az ajándéka? Hogyan lesz időm mindent elvégezni? Jobb ezekről a fogas kérdésekről társaságban beszélgetni! Így talán nagyobb önbizalommal veted bele magad az ünnepi készülődésbe! Természetesen férfiakat is szívesen látunk!

 • 15:00 – 17:00 Négy érzék színház (I. emeleti meditációs terem)
  “…és belépek a terem előterébe. Már nagyon vártam. Olyan sokat hallottam róla. És most én is átélhetem! … Kijön egy lány. Beköti a szemem, és kéri, menjek utána. Minden rendben lesz, majd ők irányítanak. … Belépünk a terembe. Ő elöl, én utána. Hangokat hallok magam körül, aztán hirtelen nagy csend lesz. És megkezdődik az előadás… Most mintha nagyon könnyű lennék. Vagy csak a lepel teszi, amit rám terítettek? És ez a fény! Semmit nem látok, de mégis, mintha ragyogás venne körül… Most megfogják a kezem, és arrébb vezetnek. Mi ez a zene? Mintha egy buliban lennék… Hirtelen ennek is vége. Illatokat érzek. Finom illatokat. Odébb vezetnek. Beszélnek hozzám. Lökdösnek. Megint továbbmegyünk. Most értem meg, az életen vezetnek végig! És a végén… Isten magához ölel. A játékban is. A lelkemben is. … Kivezetnek a teremből. Leveszik a kendőt. Újra látok. Többet, mint előtte…”

 • 18.00 Szentmise

 • 19.00-22.00 Táncház – adventi hagyományokkal (Hencida Néptáncegyüttes)

 • 19.30 „Velem tettétek…” – kerekasztal beszélgetés hajléktalanokról. Vértesaljai László SJ beszélget a hajléktalanok segítésével foglalkozókkal.
  Vendégek: Morva Emilia, a Máltai Szeretetszolgálattól és Mészáros Margit, a Szt. Rafael Caritas-tól.

 

Folyamatos programok:

 • A Szentjárnosbogarak adventi jótékonysági vására (14:00 – 20:00)
  Kézműves termékek (ékszerek, játékok, dísztárgyak, sajt, kerámia stb.) és használt holmik börzéje. A bevételekből a hajléktalanokat és a Szentjánosbogár táborok rászoruló gyermekeit támogatjuk! Szerezze be a karácsonyi ajándékokat úgy, hogy tudja, a kiadott pénz jó helyre megy!

 • A Nikodémus Bibliakör jótékonysági vására (14:00 – 20:00)
  A jezsuita szellemiségű Nikodémus Bibliakör idén is vár mindenkit az általa szervezett jótékonysági vásárra, amelynek az önkéntesen felajánlott, használt cikk adományokból származó bevételét idén a hajléktanellátásra fordítjuk. Ha az Önök környezetében található olyan
  tiszta ruhanemű, könyv, lakás- vagy konyhafelszerelési tárgy, műszaki cikk, CD, gyermekjáték, ajándék- vagy dísztárgy ami ugyan még használható, de Önök szívesen megválnának tőle, kérjük szépen, hozzák el azt a vásár előtti héten, vagyis december 5-e, hétfőtől, december 9-e, péntekig, melyeket örömmel átveszünk a Párbeszéd Háza portáján (Budapest VIII. Horánszky utca 20.) reggel 8 és este 7 óra között.

 • Könyvvásár

 • Társasjáték a Loyola Caféban és ádventi finomságok (14:00 – 18:00)
  Kint zord idő, bent finomságok és jó társaság, akikkel játszani lehet. Kell ennél jobb ajánlat egy szép adventi délutánon, estén?

 • Szentségimádás

 • Jezsuita meghallgat – beszélgetési, gyónási lehetőség

 • Adventi Csodapatika – Jézus nyomán szabadon: Nem a tökéleteseknek van szükségük csodapatikusra, hanem azoknak, akik szeretnének „kigyógyulni” a kapcsolataikat megnehezítő viselkedésmintákból. Amennyiben közéjük tartozik, 14-18 óra között keresse fel csodapatikánkat, ahol Halmi Krisztina SCJ testvér várja lelki beszélgetésre a gyógyulni vágyókat.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162