Talita

Keresztény női magazin

Alíz iskolába megy 5.: Nyaralás és indulás az első bébe

IMG 2821
Alíz júniusban a soltvadkerti óvodás táborban jól érezte magát, sok élménnyel gazdagodott, amelyeket mostanában is emleget.

Júliusban kapta meg a “MAT” család (Mariann-Alíz-Titusz) írásban az intézmény kijelölésre vonatkozó szakértői véleményt a Fővárosi Pedagógiai Szakszolgálattól. A kijelölt iskola a KLIK Budapesti XIV. Tankerület igazgatójának engedélyével az általuk választott Liszt Ferenc Általános Iskola.

A nyári szünetben Alízka mindkét nagyszülőnél volt nyaralni, és a család közösen Hévízre ment el pihenni pár napra. Ezen a nyáron a sok fürdőzésnek köszönhetően Alíz egyre biztonságosabban mozog a vízben.

IMG 2564

Indulás az első bébe

vackor1b1l

Taneszközök, irodabútorok beszerzése:

A MAT család július végén elkezdte beszerezni a szükséges és speciális taneszközöket, irodabútorokat.
Az Alízzal fogllakozó gyógypedagógustól kaptak egy listát, hogy a speciális eszközöket hol tudják beszerezni.

asztal

A listában szerepelt a Miskolci úti Gyengénlátók Iskolájával kapcsolatban álló gyártó, akitől az emelhető, dönthető lapú asztalt lehet megrendelni. Ennek az íróasztalnak a lapméretei egy osztályterembe megfelelőek, de otthoni használatra kicsinek bizonyulnak. Így interneten keresgéltek, és találtak két magyar forgalmazót, akik Németországból hoznak be többféle új, emelhető-dönhető íróasztalokat. A két forgalmazó közül az Arte Group Kft. mellett döntöttek, és a XVI. kerületbe el is mentek megnézni a kínálatot. Kiválasztottak egy olyan íróasztalt, melyet Alíz számára otthoni tanulásra megfelelőnek tartanak (nagy szögben dönthető, asztallap mérete jóval nagyobb, mint a Gyengénlátók iskolájában lévő iskolapad, és az asztallap 1/3-a fix, amely pakolásra alkalmas). Az asztallap dönthetősége azért fontos, hogy az írásnál és az olvasásánál ne a gyerek hajoljon az asztal fölé, ezáltal védjük a gerincét.

A speciális füzeteket a siklósi nyomdában készítik el. Budapesten a IX. kerületben van egy könyvesbolt, ahol árulnak speciális füzeteket (a legnagyobb méretek, írólap csomagban rendelhető- vásárolható meg). Mariann először  elment a könyvesboltba megnézni a speciális írólapokat, füzeteket. Ha egy-két füzetet szeretne venni az ember, akkor a boltban könnyen beszerzehető, viszont nagyobb tétel esetén a nyomdából való rendelés az olcsóbb, annak ellenére, hogy postaköltséget kell fizetni.

gyengenlatok-fuzet-gy-l-1

A gyógypedagógus javaslatára Alíz kezdetben a legnagyobb méretű írólapokra fog írni, majd a méretet csökkentve meglátják, hogy melyik a megfelelő kislányuk számára. Végül a siklósi nyomdából rendelték meg a speciális írólapokat és a füzeteket (létezik négyzetrácsos, vonalas, kotta és gyakorló füzet). A nyomdától telefonon és interneten keresztül is lehet rendelni, és fizetni a csomag átvételekor kell a postaköltséggel együtt).

Szeptember 1-jén kis izgalommal indultak el hárman a Liszt Ferenc Általános Iskolába a tanévnyitó ünnepségre. Délre mentek Alízkáért, és egy jókedvű, mosolygós kislánnyal találkoztak a 2. emeleten lévő osztályteremben. Alízka elmesélte, hogy telt a délelőtt: tízórai után ismerkedéses játék volt, megnézték az iskolát belülről, majd megebédeltek.

Az iskola bejáratában kislányuk úgy nyilatkozott, hogy várja a holnapi napot.

 vackor1b2l

Elsejei program volt még a szülői értekezlet, amikor megkapták a tankönyveket is.


A keretesek: Részletek Kormos István Vackor az első bében című meséjéből

 

Antalffy Yvette

 

Előző részek:

4. Ballagás, tábor és nem kis “fennforgás” iskolaügyben

3. Beiratkozás és diákigazolvány

2. Egy jó nehéz hét krónikája

Alíz iskolába megy 1.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162