Almás karalábéfőzelék
Bármennyire hihetetlen, ez a főzelék nagyon finom! Gyerekek és felnőttek körében egyaránt sikerem volt vele!
A karalábéfőzelék nem örvend túl nagy népszerűségnek, ezért kerestem a lehetőséget, hogy a „vad” ízét kissé megszelídítsem. Így került bele alma és burgonya.
Hozzávalók 4 főre:
- 2 nagy, friss karalábé (a levelén látszik a frissessége)
- 1 nagy alma
- 1 nagy burgonya
- 250-300 gr tejföl (egy nagy doboznak kb. kétharmada)
- 2-3 tetézett evőkanál liszt
- víz
- só ízlés szerint
A karalábét, burgonyát, almát vékony hasábokra vágom.
A főzővízbe a fenti sorrendben, kis szünetekkel adagolom a hozzávalókat, mivel a karalábé lassabban puhul meg, az almahasáboknak viszont néhány perc forrás elég. Csak akkor sózom a vizet, amikor a krumplit teszem a már félig megfőtt karalábéhoz. Fűszerezni nem szoktam, de egy babérlevél nem árthat meg.
Közben a tejfölt és a lisztet simára keverem néhány kanál vízzel, ebből lesz a tejfölös habarás.
Amikor már minden puha, beleöntöm a tejfölös-lisztes szószt, és folytonos keverés mellett 4-5 percig forralom.
Tepsiben sült fokhagymás sertésszeletet készítettem mellé.
Családom tagjaitól nagy dicséretet kaptam az ebédért!
Kölnei Lívia
A kép a szerző fotója
Korábbi főzelékeink:
Tweet