Talita

Keresztény női magazin

Almás karalábéfőzelék

Almas_karalabefozelek
Bármennyire hihetetlen, ez a főzelék nagyon finom! Gyerekek és felnőttek körében egyaránt sikerem volt vele!

 

A karalábéfőzelék nem örvend túl nagy népszerűségnek, ezért kerestem a lehetőséget, hogy a „vad” ízét kissé megszelídítsem. Így került bele alma és burgonya.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 nagy, friss karalábé (a levelén látszik a frissessége)
  • 1 nagy alma
  • 1 nagy burgonya
  • 250-300 gr tejföl (egy nagy doboznak kb. kétharmada)
  • 2-3 tetézett evőkanál liszt
  • víz
  • só ízlés szerint

A karalábét, burgonyát, almát vékony hasábokra vágom.

A főzővízbe a fenti sorrendben, kis szünetekkel adagolom a hozzávalókat, mivel a karalábé lassabban puhul meg, az almahasáboknak viszont néhány perc forrás elég. Csak akkor sózom a vizet, amikor a krumplit teszem a már félig megfőtt karalábéhoz. Fűszerezni nem szoktam, de egy babérlevél nem árthat meg.

Közben a tejfölt és a lisztet simára keverem néhány kanál vízzel, ebből lesz a tejfölös habarás.

Amikor már minden puha, beleöntöm a tejfölös-lisztes szószt, és folytonos keverés mellett 4-5 percig forralom.

Tepsiben sült fokhagymás sertésszeletet készítettem mellé.

Családom tagjaitól nagy dicséretet kaptam az ebédért!

 

Kölnei Lívia

 

A kép a szerző fotója

 

Korábbi főzelékeink:

Mitől lesz jó a borsófőzelék?

Marika néni almafőzeléke


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162