Talita

Keresztény női magazin

Az élet eleje és vége – átlépés a Kapun

ujszulott-hason
Mik azok, amik számomra ismerősek az Élet elején és végén? A látható és láthatatlan csapdák, az Élet elé gördülő akadályok.

 

Az élet kezdetén

A várandósság elején szembenézhetünk a kérdéssel, hogy az anya alanyi jogon választja-e az abortuszt vagy sem. Ha az első 12 héten a gyermek átjutott, ott vannak a tudomány által felállított „pontos” genetikai mutatók, amikre alapozva lehet választani a gyermek életének megszüntetését. (A jelenlegi jogszabályoknak megfelelően ezek választható és elutasítható vizsgálatok.)

Ha ezen is sikeresen túljut, megszülethet erre a világra – akár úgy, hogy eldönthetik helyette, hogy mikor kell világra jönnie, akár úgy, hogy magától érkezik a titokzatos időben.

És most jön a kevésbé látványos, de legalább ennyire erős, mély és egész életet meghatározó fájdalom: születése után az édesanyja testére szeretne kerülni. Hasból hasra! Azt reméli, hogy ide érkezik, itt tudja azokat az élettani folyamatokat mutatni, amelyek az egész-ségéhez, a testi, lelki, szellemi fejlődéséhez szükségesek. Kevés gyermeknek adatik ez meg! Majd pedig idegen emberek érintik a testét, és várakoztatják, hogy megfigyeljék egy nem természetes közegben nem természetes viselkedését, amiből természetes egészségére kívánnak következtetni. Stresszhelyzetben van és egyedül. Külön van a családjától, szeretteitől.

Vagy teheti ezt a családja körében, közösségben, szeretetben, megfelelő szaksegítséggel támogatva.
Most nézzük a végét!

Ha az ember élete vége felé közeledik, elmehet akár hirtelen, nem vártan, vagy rövidebb-hosszabb betegség után. Megkaphatja a kezeléseket, vagy akár el is utasíthatja ezeket.

Gépekre köthetik, hátha éppen akkor fogja valaki felfedezni a nyavalyájára a gyógymódot, vagy így lesz neki jobb. Nem nagyon van beleszólási joga. Idegen emberek érintik a testét, és várakoztatják, hogy megfigyeljék egy nem természetes közegben nem természetes viselkedését, amiből természetes egészségére kívánnak következtetni. Stresszhelyzetben van és egyedül. Külön van a családjától, szeretteitől.

Vagy teheti ezt a családja körében, közösségben, szeretetben, megfelelő szaksegítséggel támogatva.

Melyiket választod? Melyikhez keresel és találsz támogatókat, segítőket? Miben támogatod az Érkezőt és az Elmenőt?

Csomóné Lindmayer Katalin

 

Forrás: Szül(et)ésmese blog

Kép

Hasonló cikkeinkből:

Miért fáj a szülés? Két szülésem története

A szülés nagyon női misztérium

Egészségesebb egészségügyet! 5. – Requiem

Orvosok a gyerekeutanáziáról


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162