Talita

Keresztény női magazin

Bababölcsességtár

babibolcsesseg3

Amikor egy gyermek megszületik, legtöbbször az anya és az apa fogadja. Az apának egy héten belül vissza kell mennie dolgozni. A nagyszülők ideig óráig segítenek. A mindennapok gondja az újdonsült anyákra hárul, hiszen alig léteznek több generációs családok. Új rovatunk indul!

Legtöbben nem láttunk magunk körül sok gyermeket felnőni. Az első babánk születésekor sem tapasztalattal, sem közvetlen élménnyel, sem mások megfigyelése által nyert modellekkel nem rendelkezünk. Boldogulunk, ahogy tudunk. Segítenek a szakkönyvek, a védőnő vagy a gyerekorvos – ha van rá idejük.

Vannak internetes portálok mindenféle témában. Keresztény női portál kevesebb. Keresztény anyák klubja annyi sem. Olyan pedig, ahol mindez egyben megvan? Igazán ritkaság.

bababolcsesseg

A keresztény nők gyakran vállalnak nagy családot. Akár a maguk kárán, rengeteg ismeretet szereznek a gyermekgondozás és nevelés különböző területein. Vannak közöttünk szoptatási tanácsadók, orvosok, ápolók, tanítók. Szakácsok, cukrászok, varrónők, háziasszonyok. És mindenekelőtt édesanyák, akik megtestesítik a minden egyben fogalmát – hatalmas tapasztalattal.

Nem verjük azonban nagy dobra tudásunkat. Talán szerénységből, esetleg kishitűségből. Pedig mennyi kincset érő bölcsesség lakozhat egy-egy sokgyermekes anya fejében! Talán a keresztényi jóakarat és szeretet nevében megoszthatnánk ezeket az információkat egymással.

Szeretnénk egy olyan fórumot létrehozni, melyen anyák elmesélik tapasztalataikat szüléssel, szoptatással, táplálással, gyermekgondozással és neveléssel kapcsolatban. Fontosak lehetnek a mélyenszántó godolatok is, de még inkább a hétköznapi praktikák.

Bármilyen jó ötleted, bevált gyakorlatod, recepted, szabásmintád van, mondd el nekünk és az olvasóknak! Az anyáknak legtöbbször nincs kidobnivaló idejük és energiájuk. Nem is várjuk. Elég pár sor, egy-két perc, amit erre szánnál. Sokunknak fogsz így segíteni!

babibolcsesseg2

Keresztesi Réka

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162