Citromkrémes brownie-muffin
A muffin örökzöld, megunhatatlan, annyi variációja van szinte, ahány ember készíti. A brownie is mindig sláger. Együtt a kettő pedig…
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
fél csomag sütőpor
35 dkg porcukor
3 tojás
15 dkg vaj
kis dobozos natúr joghurt
3 evőkanál holland kakaópor
3 tábla csoki
A krémhez:
1 citrom
porcukor
Elkészítés:
A liszttel elkeverem a sütőport, majd hozzáadom a porcukrot és a kakaóport. A natúr joghurt belekeverése után beleteszem a három tojást is. Egy másik tálban összetöröm a csokoládékat, ráteszem a vajat, és beteszem a mikróba másfél percre, de időnként kiveszem megkeverni, hogy minden része megolvadjon. Utolsó lépésként hozzáöntöm a lisztes keverékhez az olvadt vajas csokit, és átkeverem.
A muffinsütő formáit muffinpapírokkal bélelem, és félig töltöm a tésztával. 180°C-ra melegített légkeveréses sütőbe teszem nagyjából 15 percig. Az elkészült muffin nem a megszokott tömör brownie állagú, mert a joghurtnak köszönhetően sokkal könnyedebb lesz a tésztája.
Egy ilyen tömény csokis süteményhez remekül illik a citrom savanyú íze. A krémet egyszerűen citromléből és porcukorból készítem, kifacsarok egy citromot, és annyi porcukrot adok hozzá, amennyit felvesz, és még kenhető az állaga. Az összekeverés után egy kiskanállal felviszem a muffin tetejére, kis idő elteltével a felszíne megszilárdul. Ízlés szerint lehet díszíteni a fehér krém tetejét, a dekorcukrok szépen megmaradnak benne.
Gedai Zsuzsanna
A kép a szerző tulajdona
Muffinajánlataink:
Sütigatyó, avagy marcipános-meggyes muffin
Tweet