Családi kedvenc: a szaftos hús
Családi ebédeink egyik kedvenc fogása a „szaftos husi”. Gyerekeim nagyon szeretik.
Hozzávalók 5 emberre:
- 1 kg pulykamell
- kb. 8-10 dkg vaj,
- 2-3 gerezd fokhagyma
- só
- a víz annyi, hogy az egészet ellepje
A pulykamellet vékonyra szeletelem. Jobban szeretem a vékony, kisebb szeleteket, mint a nagyobbakat. Sós lisztbe beleforgatom a húst, kevés vajon átsütöm egy nagyobb lábasban. Ha egyszerre nem fér az összes a lábasba, mert egymás tetején nem sülnének át, akkor több részletben forgatom meg a szeleteket a vajban. Közben, ami már elkészült, kiszedem egy tálra.
Átsütés után felöntöm vízzel, sózom, rakok bele 2-3 fej zúzott fokhagymát.
Lefedem, puhára főzöm, többször megnézem, nem fogyott-e el alóla a víz. Időnként felöntöm, hogy sok szaftja legyen.
Főtt rizzsel vagy kölessel tálalom.
Jó étvágyat hozzá!
Littomericzky Judit
A képek a szerző felvételei.
Korábbi húsos receptjeink:
Almás-hagymás sült csirkecomb rebarbarás befőttel
Sztroganoff-aprópecsenye – egy pikáns élmény!
Tweet