Talita

Keresztény női magazin

Egy boldogság van!

lány hátizsákkal 
„Nem úgy működik, hogy először megismerem Istent és utána követem akaratát, hanem azáltal ismerem meg Őt, hogy akaratát követem.” – gondolatok Philip Yancey-től.

„Bronislaw Malinowski szociológus rámutatott a varázslat és a vallás közti különbségre. A varázslatban az emberek megpróbálják a saját akaratukat ráerőltetni az istenekre, míg a vallásos emberek megpróbálnak az istenek akaratának engedni. A keresztény hit azt jelenti, hogy a hívő elfogadja Isten akaratát, bármi is legyen az. ‘Atyám, ha lehetséges múljon el tőlem ez a pohár – imádkozta Jézus a Getsemáné kertben, de ne úgy legyen, ahogy én akarom, hanem ahogy te.'”

“Azt szeretném megismerni, hogy alapjában hogyan működik az Istennel való kapcsolat és nem azt, hogyan kellene, hogy működjön”.

“Megtanultam, hogy Isten olyan módon cselekszik, amit sem előre kigondolni, sem megjósolni nem tudok. Egy olyan ember, akinek nincs jövőbe vetett hite, az könnyen azt gondolhatja, hogy a földön lévő szenvedés és káosz Istent mutatja be. Így Isten nem tökéletes, nem jó, sem nem mindenható. A jövőbe vetett hit szerint Isten nem elégszik meg a mostani világ helyzetével és az egész univerzumot helyreállítja az eredeti állapotára.”

„Egy boldogság van, Istennek tetszeni; egy szomorúság, csalódást okozni Neki. Merton megtalálta az igazi szabadság titkát. Ha úgy élünk, hogy Istennek tesszük mindennapi dolgainkat, akkor felszabadulunk a gondok és problémák nyomása alól.”

„Nem úgy működik, hogy először megismerem Istent és utána követem akaratát, hanem azáltal ismerem meg Őt, hogy akaratát követem.”

Részletek Philip Yancey Találkozni a láthatatlan Istennel című könyvéből (Reaching the invisible God, Zondervan Publishing House, 2001)

Nyitókép


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162