Talita

Keresztény női magazin

Emberkereskedelem, prostitúció = rabszolgaság

prostitution
A prostitúció a társadalom lépfenéje. A prostitúció világában a szabadság fikció, gondosan ápolt látszat, sohasem választás vagy személyes szabadság kérdése.

Október 18. az emberkereskedelem elleni harc világnapja az Európai Unióban.
New Yorkban 1949 decemberében született a „Megállapodás az emberi lények kereskedelmének és egy másik személy prostitúciójából való haszonszerzésnek büntetésére”. Ezen a napon emlékezünk meg azokról, akiket akaratuk ellenére kizsákmányolnak, és megfosztanak emberi jogaiktól.

Modernkori rabszolgaság a prostitúció, mely alapvetően az emberi személyiség tagadása. Mozgatója egy óriási, tökéletesen strukturált, hatalmas pénzekkel üzletelő, szerteágazó országos és nemzetközi kereskedelmi szervezet. A rendszer, amely a prostitúciót kitermeli, önmagában erőszak, megvetés, agresszió. A prostitúció összeegyeztethetetlen az Emberi Jogokkal.

A keresztény erkölcsi tanítás szerint súlyos bűnt követ el a prostitúció használója és elősegítője is. Bár különböző módon – egyszerre támadás azok ellen, akik hasznot húznak belőle és azok ellen, akik tárgyai. De azok ellen is, akik elfogadják, igazolják vagy csak hallgatnak. A prostitúció a társadalom lépfenéje. A prostitúció világában a szabadság fikció, gondosan ápolt látszat, sohasem választás vagy személyes szabadság kérdése. Hasznot húz az emberek szorult helyzetéből, csapda, börtön. Olyan vállalkozás, amely elszemélyteleníti és kereskedelmi okokból „testeszközzé”, tárggyá alakítja az embereket.

Október 18-án imádkozzunk együtt a prostitúció áldozataiért, a különböző testi, lelki rabszolgaságban élőkért, a bántalmazott, veszélyeztetett gyermekekért, egy szebb, boldogabb, tisztább egységes magyar nemzetért, világért!


(Megjelent a Magyar Nők a Nagyvilágban c. hírlevélben, a 2015. szeptember-októberi számban.)

Ima az emberkereskedelem áldozataiért: 2015. október 18. délután 3 óra, Budapest VIII. kerület Horváth Mihály téri templom. Mindenkit szeretettel várnak a szervezők!

Ékes Ilona

Korábban is írtunk a prostitúcióról a Talitán:

A prostitúció nem munkavállalás! – Egy ERGO-program margójára

Megpróbálja megváltoztatni a világot

Meg tudjuk védeni gyermekeinket?

Mit lehet tenni a Leánynevelő Intézet lakóiért?


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162