Talita

Keresztény női magazin

Isten nőnek teremtett

SJCtahitabor2012_fekvo

“Otthon a családban, otthon a világban” mottóval szervezett augusztus első felében a Jézus Szíve Társasága tábort 12-19 éves lányoknak Tahiban, a Szív Lelkiségi Központban. A lányokat foglalkoztató kérdéseket keresztény szemszögből megvilágító tábor a társaság hagyománnyá vált programjai közé tartozik.

A testvérek öt évvel ezelőtt indították el lányoknak szóló programjukat Tahiban azzal a céllal, hogy a fiatal lányokat foglalkoztató kérdéseket keresztény szemszögből tekintsék át.

Idei témájukat az “Otthon a családban, otthon a világban” mottóval fogalmazták meg.

– A fiatalokat abban erősítjük meg a hét folyamán, milyen meghatározó alapot jelentenek számukra családi kapcsolataik. Rá szeretnénk mutatni arra, hogy a családban megélt örömök mellett a nehézségeknek is helyük van. A csoportfoglalkozások azokat az értékeket igyekeznek tudatosítani, melyeket a résztvevő lányok családjaikból kaptak. A beszélgetésekben arra keresték a választ, miképpen él bennük „szüleik áldása”, tettekben megélt szeretete, és melyek azok az értékek, amelyeket egykor, mint édesanyák szeretnének tovább adni saját családjukban – foglalták össze a tábor célkitűzését a testvérek.

Az idei együttlétet Mézinger Gabriella, Tyukodi Beáta és Balla Erika vezették (mind a hárman a társaság tagjai), a korábbi résztvevők közül segítőként bekapcsolódó két fiatallal. A táborba az ország különböző részéről és a határon túlról (Partium) is érkeztek lányok. A 21 résztvevő fele visszatérő látogatója a nyári programnak.

A szervezők tapasztalata szerint a lányok mindenekelőtt figyelmet, őszinteséget, elfogadást keresnek. Fontos számukra, hogy komolyan vegyék őket és nehézségeiket. A tábort értékelő beszámolóikból kiderül, bizonyosságot keresnek, hogy érdemes a keresztény értékek szerint élni. Leginkább az egymástól érkező megerősítést értékelik, ez jelent számukra elsősorban bizonyítékot arra, hogy érdemes az „árral szemben úszni.”

Sokat tanulnak önmagukról és baráti kapcsolatokat alakítanak ki, mindez erősíti önbizalmukat, értékesség-tudatukat. A pozitív élmények motiválják őket, a programok során vidámságra, nevetésre, kreatív és gazdagító együttlétre vágynak.

Trauttwein Éva / Magyar Kurír

Nyitókép

Táborokról írt cikkeink:

Hová tűnt a Vitány-vár?

Festéktüsszentő Hapci Benő és a nyárVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162