Talita

Keresztény női magazin

Habkönnyű házi gyümölcsfagylaltok

fagylalt_-_01
Az otthoni főzés híve vagyok. Múlt héten, a nagy kánikulában fagyit készítettem. A meleg hamarosan visszatér, így megosztom veletek a receptet. Habkönnyű az elkészítése és maga a fagyi is! Ezért is szeretem, és mert tudom, mi is van benne!

 

A faluban, ahol élek, még létezik a jószomszédi viszony. Ennek eredményeképpen kaptam három doboz fagyasztott gyümölcsöt. Egy málnával, egy eperrel és egy szederrel teli dobozt.

Könnyű, joghurtos fagyi

Tetszés szerinti fagyasztott gyümölcsből, most málnából készítettem. Szükséges hozzá kb. 2 maroknyi fagyasztott gyümölcs + 2 natúr joghurt + méz tetszés szerint. Mivel ősrégi a turmixgépem, egy kicsi vizet is teszek hozzá, hogy jobban vigye.

Mindezt összeturmixolom, és beleteszem egy műanyag dobozba, majd a fagyasztóba kerül, amíg meg nem dermed.

Ha erősebb turmixgéped van, akkor nem kell víz a lazításhoz. Mivel a gyümölcs fagyasztott, nem kell hűteni, rögtön neki is láthatunk 🙂

Tejszínes fagyi

Ez talán egy fokkal krémesebb jellegű. Annyi a különbség, hogy nem joghurtba, hanem felvert tejszínhabba keverek friss gyümölcsöt.

Kb. 2 deci tejszínt felverek habbá, a leturmixolt gyümölcsöt és mézet teszek bele. Műanyag dobozba öntöm, majd a mélyhűtőbe rakom. Két órával fogyasztás előtt rendes hűtőbe teszem, hogy megfelelő állagú legyen.

Hűsítő érzést kívánok hozzá!

fagylalt_-_2

R. Nagy Csilla

 

A fotókat a szerző készítette.

Kapcsolódó cikkeinkből:

Szilvás süti künnyű, kelt tésztából

Hűsítő desszert: joghurttorta

Nyári finomságok eperrel

Nyári húsítő süti

Mentás hűsítő ital


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162