Habkönnyű házi gyümölcsfagylaltok
Az otthoni főzés híve vagyok. Múlt héten, a nagy kánikulában fagyit készítettem. A meleg hamarosan visszatér, így megosztom veletek a receptet. Habkönnyű az elkészítése és maga a fagyi is! Ezért is szeretem, és mert tudom, mi is van benne!
A faluban, ahol élek, még létezik a jószomszédi viszony. Ennek eredményeképpen kaptam három doboz fagyasztott gyümölcsöt. Egy málnával, egy eperrel és egy szederrel teli dobozt.
Könnyű, joghurtos fagyi
Tetszés szerinti fagyasztott gyümölcsből, most málnából készítettem. Szükséges hozzá kb. 2 maroknyi fagyasztott gyümölcs + 2 natúr joghurt + méz tetszés szerint. Mivel ősrégi a turmixgépem, egy kicsi vizet is teszek hozzá, hogy jobban vigye.
Mindezt összeturmixolom, és beleteszem egy műanyag dobozba, majd a fagyasztóba kerül, amíg meg nem dermed.
Ha erősebb turmixgéped van, akkor nem kell víz a lazításhoz. Mivel a gyümölcs fagyasztott, nem kell hűteni, rögtön neki is láthatunk 🙂
Tejszínes fagyi
Ez talán egy fokkal krémesebb jellegű. Annyi a különbség, hogy nem joghurtba, hanem felvert tejszínhabba keverek friss gyümölcsöt.
Kb. 2 deci tejszínt felverek habbá, a leturmixolt gyümölcsöt és mézet teszek bele. Műanyag dobozba öntöm, majd a mélyhűtőbe rakom. Két órával fogyasztás előtt rendes hűtőbe teszem, hogy megfelelő állagú legyen.
Hűsítő érzést kívánok hozzá!
R. Nagy Csilla
A fotókat a szerző készítette.
Kapcsolódó cikkeinkből:
Szilvás süti künnyű, kelt tésztából
Tweet