Hamis fánk
A farsangi szezon már elmúlt, de a fánk a nagyböjti hústalan időszakokban is fogyasztható. Gondoltam, megosztok a kedves olvasókkal egy egyszerű, gyors fánk-receptet.
Hamis fánknak is lehetne hívni, hiszen nem az eredeti, farsangi kelt tésztás fánkról van szó, hanem egy sokkal egyszerűbbről, amit félóra alatt el lehet készíteni ebédre, leves mellé.
Hozzávalók:
1 joghurt
1 tojás
10 evőkanál liszt
csipet só
1 evőkanál vaníliás cukor
1 kiskanál sütőpor
1 citrom vagy narancs reszelt héja
Ezeket a hozzávalókat összekeverjük egy tálban, majd teáskanálnyi adagokat kiszedünk a tésztából, és egy másik teáskanál segítségével beletesszük a forró olajba. Amikor már aranybarna, készen van. A végén megszórjuk porcukorral.
Aki szereti az extrákat, tehet a tésztába csoki-, dió-, mandula-darabokat is, vagy egy kis őrölt fahéjjal gazdagíthatja az ízvilágot.
Jó étvágyat!
Utóirat: Amilyen gyorsan elkészül, olyan gyorsan el is fogy.
R. Nagy Csilla
Tweet