Talita

Keresztény női magazin

Hamisított Jézus

Hamisitott-Jezus
Vannak olyan keresztény közhelyek, amelyeket időről időre szajkózunk, és már annyira beépültek a gondolkodásunkba, hogy bele sem gondolunk, igazak-e. Egy ilyen csúsztatás, hogy Jézus mindenkit úgy fogad el, ahogy van.

Az ember általában akkor hajlandó csúsztatni, leadni az igazságból, amikor ebből valamilyen előnye származik. Logikus, hiszen nem lenne értelme hazudni, ha jobban járnánk az igazsággal.
De mi van akkor, ha egyedül az igazság a célravezető, és ennek ellenére mégis meg vagyunk győződve arról, hogy csúsztatással többre megyünk? Csúsztatni fogunk, és csak rontunk a helyzeten.

Egy ilyen, mostanában sokat hangoztatott keresztény csúsztatás, hogy Jézus mindenkit úgy fogad el, ahogy van. Ez a tétel félrevezethet hívőt és még nem hívőt egyaránt.

Ha Jézus elfogadná az embert olyannak (bűnösnek), amilyen, az a kárhozatot jelentené.
Tehát, ha valaki Jézushoz térve azzal szembesül, hogy elfogadta őt úgy, ahogy van, és nem változott semmi, akkor gyorsan álljon tovább, mert az a valami, amit talált, nem Jézus! Ő nem elfogad minket, ahogy vagyunk, hanem megvált. Hatalmas különbség! Éppen ezért az első dolog, amivel minden Jézushoz menő ember szembesül, hogy Jézus meg akarja változtatni.

„Jöjjetek énhozzám mindnyájan, akik megfáradtatok, és meg vagytok terhelve, és én megnyugvást adok nektek. Vegyétek magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy szelíd vagyok és alázatos szívű, és megnyugvást találtok lelketeknek. Mert az én igám boldogító, és az én terhem könnyű.” (Mt 11,28-30)

– Nem fogadja el, hogy megfáradtak és megterheltek vagyunk.
– Nem fogadja el, hogy nincs rajtunk az Ő igája.
– Nem fogadja el, hogy nem tudjuk: Ő szelíd és alázatos szívű.
– Nem fogadja el, hogy nyugtalan a lelkünk.

Egyszerűen nem fogadja el azt, amilyenné a bűneink miatt váltunk, és nem fogadja el azt a végkifejletet sem, ami a bűnösre vár.

Nem érdemes azt sugallni az embereknek, hogy a megtérés csupán az elfogadásról szól, mert ez nem igaz. Ettől nem lesznek többen hívővé, sőt mindenki, aki csak elfogadtatni akarja magát és tetteit, csalódni fog Jézusban. Őnála vagy megváltozik az ember, vagy elfordul Tőle. Nem véletlenül olvassuk a fenti igében, hogy a megfáradtakat és megterhelteket hívja magához. Azokat, akik nem elfogadtatni akarják magukat, hanem változást akarnak; akik nem akarják úgy folytatni az életüket, ahogy van.

Ne tüntessük fel tehát a Jézussal való kapcsolatot úgy, mintha az semmin sem változtatna! Hirdessük inkább az igazságot, miszerint Jézus megnyugvást ad mindenkinek, aki elfogadja Őt úgy, ahogy van.

 

Jorsits Attila

 

Forrás: http://www.teologiablog.hu/

Kép innen.

A szerző korábbi cikkeiből:

Botrány a Bibliában

Egy asszony hitre váltotta az esélytelenek nyugalmát

 

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162