Házi tészta – akár ajándékba is
A zacskót kinyitjuk, a forró vízbe beleöntjük, pár perc, és leszűrjük – körülbelül ennyi szükséges ahhoz, hogy elkészüljön a bolti tésztánk. Gyúrás, nyújtás, vágás, főzés… – ha házi tésztát szeretnénk. Ez egy hosszabb folyamat, és az időnkből sosincs elég, ezért nyilván legtöbben a bolti tésztát részesítik előnyben. S hogy miért jó mégis a sokkal bonyolultabbnak tűnő házi tészta?
Először is azért, mert teljesen más a minősége, íze, mint a boltinak. Tudjuk, hogy az a 8–10 tojásos tészta, amit eszünk, tényleg 8–10 tojással készült.
Másodsorban a tésztánk összeállítása során annyi pozitív hatás éri a szervezetünket, ami miatt igazán megéri kicsit több időt fordítani az elkészítésére. Feszültségoldó, relaxáló hatása van a gyúrásnak, nyújtásnak. Nem beszélve arról az örömről, amit az okoz, hogy a saját házi tésztámat eheti a család! Szóval házi tésztát készíteni és enni is jó! Ha pedig alaposan kiszárítjuk a kockákat, díszes zacskóba szépen csomagolva akár ünnepi ajándék is lehet.
Hozzávalók
(két felnőttnek és két gyereknek elegendő mennyiség):
20 dkg liszt
2 tojás
egy csipetnyi só
két kanál víz
Összegyúrtam, és kb. 15 percet pihentettem. Akinek nincsen tésztanyújtó gépe, az készítse úgy, mint a nagy öregek: gyúrófával, deszkán vékonyra kinyújtja, kockákra vágja, aztán mehet is a sós, forró vízbe. A gép a nyújtás munkájától megkímél minket.
A képeket a szerző készítette.
Ajándékba adható sütemények:
Édes pillanatok – ölelő macik
Mézeskalács-birodalom
Ünnepi süti: diós koszorúk és csillagok
Tweet