Talita

Keresztény női magazin

Hogyan főzz finom sárgaborsó-krémlevest?

Sárgaborsóleves
A tél a száraz borsó, bab, lencse szezonja. Így a hétvégén sárgaborsó-krémleves lesz két napra. 

S hogy fotogénebb legyen, petrezselyem, kapor és pirított tökmag dizájnt kap ez az egyszerű krémleves.

Hozzávalók:

A leveshez:

  • 60 dkg sárgaborsó
  • 4 db burgonya
  • 1közepes fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2-3 tk. só
  • 1 kk. teáskanál őrölt bors
  • 2 tk. pirospaprika
  • 4-5 babérlevél
  • 2 tk. curry
  • 0,5 dl olivaolaj
  • 5 liter víz

A tetejére:

  • 1 ek. tökmag (pirított)
  • 1 csokor petrezselyem
  • 1 csokor kapor

A borsót egy nappal a főzés előtt beáztatom.
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Majd hozzáadom a fűszereket, a többször átmosott sárgaborsót, a kockára vágott burgonyát, és felengedem vízzel.
Puhulásig főzöm, majd a babérleveket kivéve belőle összeturmixolom.

Tálaláskor a már kiszedett levesre teszem a pirított tökmagot és az apróra vágott petrezselymet vagy kaprot.

 

Vass Ákos

 

Forrás: VassÁkosRecept-blog

Korábbi leveseink receptjei:

Zöldségleves húsgombóccal – fogyaszt és táplál egyszerre!

Leves indiai ízekkel

Karfiolleves gyerekkori emlékkel

Thai leves

Fűszeres-babos csontleves


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162