Hogyan főzz finom sárgaborsó-krémlevest?
A tél a száraz borsó, bab, lencse szezonja. Így a hétvégén sárgaborsó-krémleves lesz két napra.
S hogy fotogénebb legyen, petrezselyem, kapor és pirított tökmag dizájnt kap ez az egyszerű krémleves.
Hozzávalók:
A leveshez:
- 60 dkg sárgaborsó
- 4 db burgonya
- 1közepes fej vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 2-3 tk. só
- 1 kk. teáskanál őrölt bors
- 2 tk. pirospaprika
- 4-5 babérlevél
- 2 tk. curry
- 0,5 dl olivaolaj
- 5 liter víz
A tetejére:
- 1 ek. tökmag (pirított)
- 1 csokor petrezselyem
- 1 csokor kapor
A borsót egy nappal a főzés előtt beáztatom.
Az olajon megpirítom az apróra vágott hagymát és fokhagymát. Majd hozzáadom a fűszereket, a többször átmosott sárgaborsót, a kockára vágott burgonyát, és felengedem vízzel.
Puhulásig főzöm, majd a babérleveket kivéve belőle összeturmixolom.
Tálaláskor a már kiszedett levesre teszem a pirított tökmagot és az apróra vágott petrezselymet vagy kaprot.
Vass Ákos
Forrás: VassÁkosRecept-blog
Korábbi leveseink receptjei:
Zöldségleves húsgombóccal – fogyaszt és táplál egyszerre!
Karfiolleves gyerekkori emlékkel
Tweet