Joghurtos kínai kel saláta
Rokonságunk igen népes, ezért a nagycsaládi ebédekre mindenki készül valamilyen finomsággal. Nagynéném hozta már többször ezt a finom salátát, így tetszett meg. Köret helyett és köret mellé is jó.
Hozzávalók:
1 kg kínai kel apróra vágva
2-3 db nagy sárgarépa aprítógéppel fölaprítva vagy almareszelőn lereszelve
3 db alma lereszelve, mint a répánál, vagy kisebb kockára vágva
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1-2 evőkanál mustár
2 csipet só
2 kiskanál cukor vagy édesítő
1 evőkanál citromlé
2 nagy pohár joghurt
Ez utóbbi öt hozzávalót összekeverjük, és a salátára öntjük.
Ha köretként fogyasztjuk, rántott vagy mustáros sült hús illik különösen hozzá.
Littomericzky Judit
A képet a szerző készítette.
Korábbi, téli salátáinkból:
Szemvidító multivitamin-saláta
Szárzeller saláta, a télvégi kedvenc
Tweet