Talita

Keresztény női magazin

Joghurtos kínai kel saláta

Joghurtos_sali_kellel
Rokonságunk igen népes, ezért a nagycsaládi ebédekre mindenki készül valamilyen finomsággal. Nagynéném hozta már többször ezt a finom salátát, így tetszett meg. Köret helyett és köret mellé is jó.

 

Hozzávalók:

1 kg kínai kel apróra vágva
2-3 db nagy sárgarépa aprítógéppel fölaprítva vagy almareszelőn lereszelve
3 db alma lereszelve, mint a répánál, vagy kisebb kockára vágva
2 fej vöröshagyma apróra vágva
1-2 evőkanál mustár
2 csipet só
2 kiskanál cukor vagy édesítő
1 evőkanál citromlé
2 nagy pohár joghurt

Ez utóbbi öt hozzávalót összekeverjük, és a salátára öntjük.
Ha köretként fogyasztjuk, rántott vagy mustáros sült hús illik különösen hozzá.

 

Littomericzky Judit

A képet a szerző készítette.

Korábbi, téli salátáinkból:

Szemvidító multivitamin-saláta

Szárzeller saláta, a télvégi kedvenc

Téli káposztás vitaminsaláta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162