Kekszsüti kakaós krémmel
Lányom ma este összeütött egy sütit az osztálytársa szülinapjára. Kekszport használt és sok kakaót a krémhez, ahogy ő szereti. Mutatós, egyszerű és nagyon finom süti lett. Olyan, ami az édesszájúakat rabul ejti.
Íme a recept!
Hozzávalók:
50 dkg darált háztartási keksz,
20 dkg porcukor,
20 dkg darált dió,
2 dl feketekávé,
kávéskanálnyi vanília-aroma,
kevés tej.
A krémhez:
20 dkg vaj,
20 dkg porcukor
4 dkg kakaó.
A darált kekszet a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Zsírpapírra vagy folpackra kitesszük, és négyszög alakúra kinyújtjuk. A töltelékhez való vajat a cukorral és a kakaóval habosra keverjük, ezzel megkenjük, felcsavarjuk. Külsejét apróra vágott dióval vagy kókuszreszelékkel megszórhatjuk, és fóliába csomagolva néhány órán át hűtőben tároljuk. Ferde szeletekre vágjuk.
Könnyen elkészítik kisebb gyerekek is.
Kölnei Lívia
Recept-ajánlat a kekszsüti elé: Kolbászos lencseleves
Tweet