Talita

Keresztény női magazin

Képjelek – jelképek. Tárlat a Gyermekjogok Világnapja alkalmából

letlts4
A Gyermekjogok Világnapja alkalmából, 2011. november 21-én „Képjelek – jelképek” címmel tárlat nyílt az Oktatási Jogok Biztosának Hivatalában (1055 Budapest, Szalay utca 10-14.) A kiállításon a kaposvári Duráczky József Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény tanulóinak alkotásait tekintheti meg a közönség.

 
Hallássérült, halmozottan fogyatékos hallássérült, beszédfogyatékos és súlyos tanulási zavarral küzdő gyermekek tanulnak a Somogy Megyei Önkormányzat Duráczky József Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézményének iskolájában.

letlts9

A tárlaton a kézműves foglalkozásokon készült alkotásaikból látható válogatás.

letlts1

Köszöntőt mondott dr. Aáry-Tamás Lajos, az oktatási jogok biztosa, majd a gyerekek felkérését elfogadva, Tóth Gabi énekes nyitotta meg a tárlatot.

letlts2

Utána maguk a tanulók tartottak táncbemutatót, ami nagy teljesítmény volt a részükről.
Tóth Gabi a közös fotózás után röviden válaszolt – jelnyelvi tolmács segítségével – a gyerekek kérdéseire, s az autogramok sem maradtak el.

letlts5

Dr. Aáry Tamás Lajos a megnyitó után elmondta, hogy ez a tárlat az első példája egy olyan együttműködésnek, amelyben a politikus, a művész, az iskolaigazgató, a polgármester, a vállalkozó egy asztalhoz ülve egyaránt érdekeltté válik, hogy egy ilyen rendezvény megvalósulhasson. (A tárlat képeinek keretezéséhez az anyagiakat a Vidanet Zrt. Győr biztosította.)

letlts7

A Gyermeki Jogok Világnapja minden évben november 20. A Gyermek Jogairól szóló Egyezményt 1989. november 20-án New Yorkban fogadta el az ENSZ Közgyűlése. Azóta ezt a napot, november 20-át, a Gyermeki Jogok Világnapjaként tartják számon. Az Egyezmény három meghatározó alapelve a diszkrimináció (hátrányos megkülönböztetés) tilalma, a gyermek mindenekfelett álló érdeke, valamint a gyermek meghallgatáshoz való joga.

Antalffy Yvette


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162