Kivis torta – minden alkalomra!
Ha könnyű és finom tortára vágysz, nincs ennél jobb ajánlatom! Csak annyi kell hozzá, hogy kedveld a kivit. Az alaptészta: igazi, békebeli vizes piskóta!
Hozzávalók (két kb. 30 cm átmérőjű, kerek tepsi mennyisége):
- 6 tojás
- 6 evőkanál hideg víz
- 12 púpozott evőkanál liszt
- másfél zacskó (kb. 15 g) sütőpor
- 2 csomag vaníliás cukor
- ízlés szerint kb. 10 evőkanál porcukor
- sűrűre főzőtt vaníliapuding (1 zacskó porból)
- kb. 6-8 kivi
Elkészítés:
Keverd össze a tojások sárgáját a vaníliás cukorral és a porcukorral.
Szitáld a lisztet egy tálba, majd keverd össze a sütőporral.
Verd kemény habbá a tojások fehérjét.
A cukros tojássárgájára szórd rá a liszt felét, borítsd be tojáshabbal, majd szórd rá a maradék lisztet. Fakanállal, könnyed, lapátoló mozdulatokkal keverd össze az egészet úgy, hogy a hab minél kevésbé törjön össze.
Oszd el a masszát két kerek, gyümölcstorta-forma tepsibe. Kb 160 fokon süsd mindkettőt, amíg a tetejük barnulni kezd. Tűpróbával ellenőrizheted, hogy nem ragad-e még a közepe.
Ha kihűlt, nagy tálra borítjuk a tésztát. Vaníliapudingot kenünk a tetejére, és beborítjuk kivikarikákkal. A tetejét rögzíthetnénk zselatinnal, de a gyerekeim nem szeretik, ezért nem tettem rá. A kivi nem barnul meg, maradhat szabadon.
A képek a szerző felvételei.
Gyümölcsös sütireceptek a Talitán:
Alma-banán torta almarózsákkal
Eper, túró, csokoládé – egy tortában!
Tweet