Talita

Keresztény női magazin

Lángos, juhtúrósan-kaprosan

langos2
Ha nyár, akkor lángos!!! A család juhtúrósan-kaprosan szereti.

 

 

 

A lángoshoz (2-3 főre):

  • 4 dl langyos vízben,
  • 1 teáskanál cukorral
  • 2,5 dkg élesztőt felfuttattam, majd
  • 1/2 kg liszttel és
  • 1 tk. sóval összedagasztottam.

12 gombócot formáztam belőle, s jó félórát hagytam kelni.

langos

Majd kézzel tenyérnyi nagyságúra húzogattam, és forró olajban kisütöttem.

A tetejére:

  • 25 dkg juhtúrót
  • 1 nagy doboz tejföllel
  • 3 csokor friss kaporral összekevertem.

langos2

Mindenki ízlése szerint pakolt belőle a lángosára.

Még az éhenkórász Mangó kutyánk is kapott belőle jutalomfalatot.

mango

 

Vass Ákos

Forrás: VassÁkosRecept-Blog

Korábbi hasonló receptjeink:

Árpagyöngy-ropogós – nem csak vegánoknak!

A pain paillasse – vagyis olívás gyökérkenyér-projekt

Házi kifli

Könnyű vajas pogácsa

Langalló, kenyérlángos vagy pompos

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162