Talita

Keresztény női magazin

Ide nekem a lángost is!

langos

Lángost legtöbbször strandon, vagy valamilyen vásárban eszünk, de divatos étel a különböző fesztiválokon is. Én nemrég életem legfinomabb lángosát az ónodi vásárban ettem.

Felbuzdulva nekiláttam otthon is lángost készíteni. Bár ez a lángos nem olyan, mint az ónodi, de azért ez is finom! Tejföllel kínáltam, és mivel a kertben volt petrezselyem, fokhagyma, bazsalikom, gondoltam, azt is teszek bele. Most írhatnám, hogy még a másfél éves kislányomnak is ízlett, de ez nem mérvadó, mert ő mindent megeszik, amit elé teszek. A lángoshoz való viszonya a családom többi tagjának is pozitív, mert elég hamar eltűnt az asztalról.

Íme a recept:

60 dkg liszt

1 dl langyos tejben elmorzsolt és felfuttatott 25 gr élesztő

3dl kefir

1 tojás

fél evőkanál só

fél evőkanál cukor

A hozzávalókat jól összedolgozom, dagasztom.

Félórát kelesztem. Úgy szoktam keleszteni a tésztákat, hogy ha nincs elég meleg, akkor a legalacsonyabb fokozaton 5 percig bekapcsolom a sütőt, majd miután kikapcsoltam, a konyharuhával lefedett tálat (amiben a tészta van) beteszem a meleg sütőbe.

Amikor letelik a félóra, kis gombócokat, kb. ökölnyi méretűeket készítek a tésztából, és ismét letakarom. Csak addig, amíg felforrósodik az olaj. Majd olajos kézzel nyúlok a tésztához, minden oldalról megnyújtom kicsit, úgy teszem be az olajba.

Jó étvágyat!

R. Nagy Csilla


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162