Talita

Keresztény női magazin

Lelki vitamin

r_villamgyorslelki_01
Nemcsak a testünknek, a lelkünknek is szüksége van erőforrásra, táplálékra, ráadásul nemcsak ősszel, hanem minden évszakban…

Beköszöntöttek az esős napok, az éjszakák és a nappalok is egyre hidegebbek, testünk egyre inkább kívánja a meleg teát, reklámok buzdítanak, hogy ne feledkezzünk meg szervezetünk megnövekedett vitaminszükségletéről, hiszen elsősorban immunrendszerünk védi szervezetünket a kórokozókkal szemben. Azonban nemcsak a testünknek, a lelkünknek is szüksége van erőforrásra, táplálékra, ráadásul nemcsak ősszel, hanem minden évszakban… hiszen a kísértések, elgyengülések, érzelmek csapongása, fáradtság, kétely nincs évszakokhoz kötve.

Erre int a következő Szent Pál-i gondolat: „Erősödjetek meg az Úrban, Öltsétek magatokra az Úr fegyverzetét, hogy az ördög cselvetéseinek ellenállhassatok. Mert nem a test és a vér ellen kell küzdenünk, hanem a fejedelemségek és hatalmasságok ellen… csatoljátok magatokra az igazság övét, öltsétek magatokra a megigazulás páncélját, sarunak meg a készséget viseljétek a békesség evangéliumának  a hirdetésére.” (Vö. Ef 6,10-20)

– Isten kegyelme mit sem ér, ha nem vagyunk képesek együttműködni vele. Ezért fontos megtanulni nemet mondani azokra az ösztönös kívánságainkra, amelyekben semmi rossz nincs, csak éppen az, hogy gyengítik akaraterőnket: ebbe a kategóriába tartoznak pl. nassolás, ivás, vásárlás… enni, csak azért mert megláttunk egy finom pitét a látványpékségben, inni, mert szomjasak vagyunk, vásárolni újságot, csecsebecsét, csak a vásárlás kedvéért.

– Amikor híján vagyunk az erőnek, az értelemnek, a bölcsességnek, ne feledkezzünk el Jézus szavairól: A Vigasztaló majd eszetekbe juttat mindent, amit mondtam nektek. (Jn 14,26) Ha szükségünk van a Szentlélek világosságára, fohászkodjunk bátran hozzá.

– Vonjuk ki magunkat a negatív hírek, események hatása alól! „Arra irányuljon figyelmetek, ami igaz, tisztességes és igazságos, ártatlan, dicséretre méltó, erényes és magasztos.” (Fil 4,8)

– Ápoljuk a bensőséges kapcsolatot Istennel, embertársainkkal, gyakoroljuk a megbocsátást!

– A nap folyamán felgyülemlett stresszt vezessük le testmozgással, helyes étkezéssel!

– Reggel felkelés után a napunkat feladataival, aggályaival, félelmeivel, reményeivel együtt ajánljuk Isten oltalmába, tudva azt, hogy Ő sokkal jobban tudja azokat kezelni mint mi…

– Este Isten iránti hálával, kiengesztelődve térjünk nyugovóra!

 

Molnár István

A kép forrása

A cikk forrása:  HIT-ÉLET-EGÉSZSÉG portál

 

Hasonló cikkeink:

Nyolc óra munka – Jézussal

Különleges gyógymód


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162