Talita

Keresztény női magazin

Lengyel tojás – hagyma nélkül!

lengyel tojás hagyma nélkül
Gyerekkoromban egy főzős músorból ismertem meg ezt a receptet, amit persze mára a családom ízléséhez igazítottam. De van egy mindenki számára hasznos tulajdonsága is: nem leszel tőle hagymaszagú!

Hozzávalók:

10 db tojás
5 dkg vaj
3 púpozott ek. tejföl
4-6 kk. mustár
frissen őrölt borskeverék

Elkészítés:

A jó keményre főzött tojásokat megtisztítom, feldarabolom, majd villával jól összetöröm. Belekeverem a vajat, a tejfölt, a mustárt, sózom, beleörlöm a borsot, és közben igyekszem még finomabbra törni a tojást.

Egy-két órát hűtöm, majd tálalom friss(en sült) kenyérrel zöldséggel, salátával. Fasírt mellé köretnek is kiváló!

Az a titka, hogy mindenből annyi van benne, amennyi éppen ízt ad neki, de semminek nem lehet kiérezni külön az ízét. A vaj adja a tartását, a tejföltől selymes, a mustártól savanykás, a borstól picit, alig észrevehetően csípős.

És biztosan észrevetted, hogy nincs benne hagyma! A gyerekek kicsi korukban nem szerették hagymával, ezért kihagytam belőle. Azóta így készítem, és mindig nagy sikert aratok vele! Vagyis munkába, emberek közé menet is bátran ehetsz belőle annyit – amennyi jut Neked!

Kóczián Mária

 

A szerző fótójával.

Tojásos receptjeinkből:

Vacsora tíz perc alatt

Talita Madridban – Tortilla de papatas


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162