Talita

Keresztény női magazin

Majonézes kelbimbósaláta

kelbimbó1
A piacon félkilós csomagokban árulják a nénik a szépen megtisztított megmosott kelbimbót. Csak egy kicsit le kell öblíteni, puhára főzni és máris dobhatod az ízesített majonézbe!

Hozzávalók:

fél kg kelbimbó
4 keményre főtt tojás
1 nagy fej vöröshagyma
2 dl majonéz
egy kk. mustár
őrölt vegyes bors
csipetnyi őrölt kömény

cukor
2 dl tejföl
egy fél citrom leve

Elkészítés:

A majonézt ízesítem a mustárral, fűszerekkel, sóval, cukorral, citrommal, összekeverem a tejföllel. Beleteszem a sós vízben óvatosan puhára főzött kelbimbót, a vékonyra szeletelt hagymát és jól összekeverem. Ha túl sűrű az öntet, a kelbimbó főzőlevével hígítom egy kicsit. A karikákra vágott főtt tojást teszem bele utoljára, hogy ne törjön nagyon össze.

Néhány órára a hűtőbe teszem, hogy összeérjenek az ízek.

Mi édeskésen szeretjük, ami azt jelenti, hogy legalább egy púpozott teáskanálnyi porcukrot teszek bele.

Magában is lehet egy fogás, fasírthoz, rántott húsokhoz, zöldségekhez is nagyon finom!

kelbimbó2

Kóczián Mária

 

 

Kukoricasaláta házi majonézzel

Téli káposztás vitaminsaláta

Céklasaláta

Szárzeller saláta

Szemvidító multivitamin-saláta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162