Talita

Keresztény női magazin

„Már nem vagytok kettő, hanem egy”

Vintage-Wedding-Photography 
Milyen szép pár két hívő, akik megosztják egymással azonos reményüket, eszményüket, életfelfogásukat és a szolgálatra való készségüket!


Tertullianus (†225):

“Hogyan is írhatnám le egy házasság boldogságát? Az Egyház adja össze őket, az önátadás erősíti, és Isten áldása pecsételi meg.

Milyen szép pár két hívő, akik megosztják egymással azonos reményüket, eszményüket, életfelfogásukat és a szolgálatra való készségüket! Mindketten ugyanannak az Úrnak szolgálnak, semmi nem választja szét őket, sem testi, sem lelki. Közösen imádkoznak, együtt térdelnek az Úr elé, együtt böjtölnek. Az egyik tanítja és figyelmezteti a másikat, így támaszai egymásnak. Együtt vesznek részt a szent gyülekezetben, az Úr asztalánál. Együtt élik át a megpróbáltatásokat és az örömöt.

Nem kell félniük attól, hogy egyikük eltitkol valamit, vagy elhagyja a másikat, vagy hogy egymás terhére lesznek.

Szívesen meglátogatják a betegeket, és segítenek a rászorultaknak.

Krisztusnak öröme telik az ilyen házaspárban, és megajándékozza őket békéjével. Ahol ketten együtt vannak, ott van Krisztus is.”

Aranyszájú Szt. János (†407):

„Már nem vagytok kettő, hanem egy. Ezért tehát ne beszéljetek így: enyém, vagy tied. Isten mindent mint közösségi ajándékot adott nekünk, különösen azokat a dolgokat, amelyek sokkal fontosabbak, mint a pénz. Nem mondhatod: az én napom, az én fényem, az én vizem! Égessétek el a szívetekben az „enyémet” és a „tiedet”. 

És ha valamelyiktek a sajátjáról beszél, kérdezd meg tőle: Mit értesz ezen? Nekem nincs semmim, ami csak az enyém lenne. Miért nevezel valamint sajátodnak, amikor minden a tiéd, még én is a tied vagyok? Ez nem kegyeskedés, hanem nagyon nagy bölcsesség.”

Nagy Szt. Gergely pápa (†604):

„A házastársaknak dolgozniuk kell azon, hogy egymásnak és teremtőjüknek tetszésére legyenek.

Meg kell tenniük, amivel a világnak tartoznak, úgy, hogy ne maradjanak adósai Istennek.

A jelen ajándékainak örvendjenek, de ne feledjék az örök gyötrelmet, vigasztalódjanak a jelen nehézségeiben, és reményüket vessék az örök boldogságba! Tudják, hogy amit tesznek, elmúlik, de cselekedeteik célja megmarad. Keresztény házasok nem hagyják figyelmen kívül a jelent, de az örök életre törekednek.

Viseljék el egymást türelemmel, és segítsék egymást kölcsönös biztatással az üdvösség felé!

Egyikük se nézze azt, hogy mennyit viselt el a másikért, sokkal inkább azt, mennyit kell a másiknak miatta tűrnie. Mert ha az ember saját hibáira figyel, amelyeket a másiknak el kell tűrnie, sokkal inkább el tudja viselni a másik gyengéit.”

Forrás: a Szombathelyi Egyházmegye Családi Lapja.

Kép


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162