Talita

Keresztény női magazin

Mediterrán ínyenc saláta

Mediterran salata1
Itália tengerparti hangulatára emlékeztet ez a gazdag, erőteljes ízhatású saláta. Valós és elképzelt utazások emlékét idézi…

Hozzávalók 4-5 főre:

1 nagy cukkini
(párolásához 1 ek étolaj, só, szárított borsikafű vagy oreganó)
10 dkg szárított, olajos paradicsom (konzerv)
20 koktélparadicsom
1 fej jégsaláta
2 kis doboz tőkehalmáj konzerv (olaja nélkül)
1 marék metélőhagyma
2 gerezd fokhagyma
15 dkg camembert sajt
fekete olíva bogyó ízlés szerint

Mediterran salata2

A cukkinit megpucolva, kockákra vágva olajon kissé átpirítom, majd borsikát és sót szórok rá. Fedővel lefedem, hogy a levét kiereszthesse, és néhányszor átforgatva puhára párolom.

A jégsalátát keskeny csíkokra vágom, hozzáteszem a feldarabolt tőkehalmájat, az olajos szárított paradicsomot a levével együtt, a párolt cukkinit, a kockázott camember sajtot, az összezúzott fokhagymát, az apróra vágott metélő hagymát. Összeforgatom. (A fenti képen még az összekeverés előtti állapot látható.) Sózni nem kell, hiszen a cukkini és a szárított paradicsom olajos leve is sós. Ízlés szerint kevés citromlevet is csorgathatok rá. Díszítem a félbe vágott olívabogyókkal és koktélparadicsomokkal. Néhány órára hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.

Tálalási tipp: Olajban kisütött halrudacskákkal vagy paprikás lisztes bundában sült tengeri halfilével igazán finom!

 

Kölnei Lívia

A képeket a szerző készítette.

Mediterrán jellegű ételeinkből:

Mediterrán-magyar menü: olaszos paradicsomleves és szabolcsi lapcsánka

Pikáns paradicsomsaláta

Görög-magyar saláta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162