Talita

Keresztény női magazin

Mézeskalács-birodalom

mzes1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ilda már húsvétra meglepett bennünket ezzel a recepttel, most viszont olyan csodálatos képeket kaptunk tőle, hogy újra feltesszük, hiszen a mézeskalács igazi szezonja mégiscsak a karácsony! És ami a legfontosabb: ez egy tuti recept! Még egy hét múlva sem törik bele a fogatok a házikókba, angyalkákba, csillagokba!

Íme a recept:
50 dkg liszt
15 dkg porcukor
15 dkg margarin
1 dl méz
1 dl tejszín
1 teáskanálnyi szódabikarbóna
2-3 evőkanál fahéj

mzes2

A lisztet, cukrot, fűszereket összekeverjük, majd hozzáadjuk az olvasztott mézet, olvasztott margarint és a tejszínt, amibe beleszórjuk a szódabikarbónát. Az összetevőket alaposan összegyúrjuk és egy éjszakán át a hűtőszekrényben pihentetjük. Sütés előtt kis darabokat vágunk a tésztából, melyet átgyúrás után kinyújtunk és szaggatunk.

Cukormáz: 1 tojás fehérjéből, minimum 2dl szitált porcukorból sűrű masszát keverünk. Zacskó sarkát kilyukasztjuk és ezzel írókázzuk meg a kihűlt mézeseket.

Ablakot úgy tudtok a mézeskalács-ház falába és az egyéb formákba varázsolni, hogy sütés közben egy töltetlen savanyúcukrot tesztek a kivágásba.

Kellemes időtöltést, örömteli alkotást és áldott karácsonyi ünnepeket kívánok!

mzes3

Záluszki Ildikó

 

A fotókat a szerző készítette.

Ilda receptjeiből:

Diós, mákos, sajtos, sós: egy tésztából!

Diós golyó mákosan

 


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162