Talita

Keresztény női magazin

Mit szeretünk, ha Istent szeretjük?

vallamsok2
Nem tétovázó, hanem biztos öntudattal szeretlek, Uram.

Átütötted igéddel szívemet, és megszerettelek. Ég, föld és minden bennük rejlő, íme, mindenünnen kiáltják nekem, hogy szeresselek téged. Nem szűnnek meg odakiáltani ezt mindenkinek, hogy így mentsége ne legyen senkinek.

vallamsok3

Több irgalommal vagy mégis az olyan iránt, akinek majd megkegyelmezel, és bőségesen kegyelmezel annak, aki iránt már irgalommal voltál, hiszen máskülönben csupán süket füleknek hirdetné az ég és a föld a dicséretedet.

Mégis, mit szeretek, amikor szeretlek?

Nem szépséges testi alakot. Nem az idő kellemét. Nem szemünknek olyannyira jóleső fények ragyogását. Nem valamennyi fölcsendülhető ének bájos dallamát. Nem szirmok, kenetek, fűszerek illatát. Nem mannát és nem mézet. Nem ölelésre hívogató tesi tagokat.

vallamsok1

Nem ezeket szeretem, ha Istenemet szeretem. És mégis szeretek valami fényességet, valami dallamot, valami illatot, ételt, ölelést, amikor Istenemet szeretem. Ő az én belsőbb emberem fénye, dallama, illata, eledele és ölelése. Fény sugaraz ott bent a lelkemre, amilyent semmiféle hely magába nem fogad. Ének zendül ott és azt el nem sodorja az idő. Illat terjedez ott, és szét nem kuszálja a szellő. Íz kínálkozik ott, és nem csökkenti semmi falánkság. Ragaszkodás van ott, de soha nem rontja a csömör.

Ez az, amit én szeretek, ha szeretem Istenemet.

(A. Augustinus: Vallomások, részlet)

Nyitókép

Második kép

Harmadik kép


Hozzászólások

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162