Paradicsomos melegszendvics ínyenceknek
A nyári melegben inkább könnyű ételeket kívánunk, még ebédre is. Ha van otthon paradicsom, sajt és tojás, ínycsiklandozóan finom és gazdag melegszendvicseket készíthetünk. Hűvösebb-borúsabb időben energiát és jókedvet adó vacsora lehet.
Hozzávalók 5 szendvicshez:
5 nagyobb szelet kenyér
3 nagy paradicsom
vaj a szeletek megkenéséhez
mediterrán jellegű fűszerek (bors, majoranna, bazsalikom, kakukkfű)
só
2 tojás
5 vastag szelet sajt
A kenyérszeleteket vajjal megkenjük, a sajtszeleteket rátesszük. 180 fokos előmelegített sütőben pár percig melegítjük, amíg a sajt olvadni kezd. A paradicsomszeleteket a megolvadt sajtra fektetjük, megszórjuk sóval és a fűszerekkel, majd a sütőbe visszatéve néhány percig tovább sütjük, amíg a paradicsom fonnyadni kezd.
Közben a tojások sárgáját és fehérjét szétválasztjuk. A sárgáját összekeverjük, és a szendvicsekre kanalazzuk. Ismét visszatesszük a sütőbe, amíg a tojássárgája kissé megszilárdul. Ekkor a szendvicsekre halmozzuk a felvert tojásfehérjét, és visszatesszük a már kikapcsolt, de még forró sütőbe a fehérje megszilárdulásáig.
Gedai Eszter
A képek a szerző fotói.
Hasonló receptjeink:
Rikottás-avokádós szendvicskrém
Tweet