Talita

Keresztény női magazin

Pikáns paradicsomsaláta

paradicsom_sali
Finom a paradicsom! Úgy tartom, hogy 
Amerika felfedezésének egyik legjobb következménye a paradicsom megismerése és termesztése! Kedvelem a mediterrán konyhát is, mert sokoldalúan felhasználja a paradicsomot.

Ha vendégek jönnek, és minőségi salátát szeretnék nekik készíteni a főétel mellé, akkor a pikáns paradicsomsala a biztos recept. De gyerekeim is nagyon örülnek, ha ilyen finomságot kapnak a nyári ebéd mellé vagy akár köretként is, a hús kísérőjeként.

Hozzávalók 4 személyre:

– fél kiló kemény paradicsom
– 4-5 szál újhagyma a zöld szárával együtt
– 3 evőkanál olívaolaj
– 2 evőkanál citromlé
– 1 evőkanál mustár
– 1 kávéskanál porcukor
– ízlés szerint só
– pici őrölt bors

Először is elkészítem a mártást:
Az olajat és a mustárt addig keverem, amíg egynemű lesz, majd hozzákeverem a citromlevet, a sót, a cukrot és a borsot. Ezután nagyon kis adagonként belekeverek kb. fél dl hideg vizet.

A hagymát a zöldjével együtt felkarikázom, és megsózva félreteszem.

A paradicsomot egyforma vastag karikákra vágom, és elrendezek egy sort egy tálban. Meglocsolom a mártással, megszórom hagymával, majd ezt ismétlem soronként. A tetejére is jusson mártás és hagyma!
Én félóra alatt elkészítem. Utána a tálat befedem, és hűtőben érlelem egy órán át. Tálalás előtt megszórom egy kis vágott petrezselyemmel, vagy fűszernövények zöld levélkéivel díszítem.

Jó étvágyat hozzá!

 

Szabó Lilla

Korábbi salátareceptjeinkből:

Görög-magyar saláta

Tyúkhúrsaláta

Szárzeller saláta


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162