Talita

Keresztény női magazin

Remény – Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemle és Fotópályázat

Remeny_filmszemle
A Faludi Ferenc Akadémia XV. nemzetközi amatőr-filmszemléjét és III. fotópályázatát rendezi 2011. november 10-12-én, az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A Talita egyik cikkírója, R. Nagy Csilla is részt vesz a fotópályázaton!

A filmszemle és a fotópályázat aktuális hívószava a „Remény”.
138 filmes és 146 fotós pályamunka érkezett 22 országból. Az előzsűri kiválogatta a beérkezett fotók közül azokat, amelyek a remény legszebb pillanatait ábrázolják – közöttük R. Nagy Csilla fényképét is. E válogatott képeket a nagyközönség kiállításon tekintheti meg november 10-től 30-ig az Uránia Nemzeti Filmszínházban. A fotópályázat zsűrijébe a szakma elismert képviselőit hívta az Akadémia: Haris Lászlóval, Móser Zoltánnal, Stalter Györggyel, valamint Vékás Magdolnával találkozhatnak a szemlére látogatók. A filmszemle és a fotópályázat ünnepélyes díjátadójára november 12-én, a most következő szombaton, 19 órától kerül sor az Urániában.

R_Nagy_Csilla_Talan_ma_meleg_lesz

R. Nagy Csilla: “Talán ma meleg lesz…”

Az Uránia november 10-12-ig, a Faludi Filmszemle hétvégéjén nyitva áll az amatőr-filmkészítők és a filmszerető közönség előtt. A moziba látogatók a fotókiállítás mellett a XV. Faludi Nemzetközi Amatőrfilmszemlére nevezett alkotásokat is megtekinthetik. A „remény” témájában meghirdetett szemle három napja alatt több mint 130 rövidfilmet vetít az Uránia, határainkon innenről és túlról, ugyanis számos nevezés érkezett külföldről: Norvégiából, Törökországból vagy az Egyesült Államokból. A pályamunkák egynegyede pedig hazai vagy külföldi filmművészeti egyetem hallgatóinak alkotása. A zsűri tagjai a helyszínen, a közönség soraiban nézik meg a filmeket, majd a vetítéseket követően reagálnak is látottakra. A zsűri tagjai: Buglya Sándor, Gelencsér Gábor, Győri Márk és Lázár Kovács Ákos. Az idei szemle zsűrielnöki tisztét Bereményi Géza rendező vállalta el. A filmszemle kísérőprogramjaként Bereményi Géza filmjeiből mutat be válogatást az Akadémia.
A fesztivál programjai – a Bereményi-mozik kivételével – ingyenesen látogathatók.

http://faludiakademia.hu/?m=1&am=22

R. Nagy Csilla honlapja:  http://www.rnagycsilla.atw.hu/


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162