Talita

Keresztény női magazin

Reményt adni

lassusag 
A világ végre újra kezdi fölfedezni azt, amit a világvallások már évezredek óta tanítanak, amit hirdet a sivatagi atyák csöndes magánya, a monasztikus szerzetesek kontemplációja, az aszkétizmus ideálja: az élet minőségét a lassúsága adja.

“Az elmúlt évtizedben világméretűvé terjedt az az olaszországi mozgalom, ami a „fastfood” ellenreakciójaként jött létre „slow life” megnevezéssel. A slow life követői környezettudatosan élnek, közösségi közlekedési eszközökkel vagy kerékpárral járnak, sokat vannak a természetben, egészségesen táplálkoznak. Kerülik az internet használatát, és rájöttek arra, hogy az esti tévézés helyett lehet beszélgetni is. A slow life mozgalom segít abban, hogy az életet minőségi módon éljük, közösségi szempontok figyelembe vételével, hogy így kiszabaduljunk a fogyasztás kelepcéjéből.

Lassítasz? Arra vágysz, hogy nyugodt megelégedettség töltsön el? Hogy megtaláld az életed célját, amiért érdemes bedobni az összes energiádat? Nehéz elköteleződni, a sok klassz lehetőség közül, nehéz letenni a garast egy konkrét dolog mellett? Érzed, hogy sodródsz, és szeretnéd, ha ennek lenne egy iránya?

Ha rátalálsz arra, hogy Istennek mi az álma rólad, boldog leszel, életed virágzásnak indul, megtalálod a helyed az életben. Ebben az útkeresésben tudunk téged segíteni, ha elfogadod, hogy melléd szegődjünk.”

Lehetőségek:

Don Bosco Nővérek

Domonkos Nővérek

Szent Szív Társaság / Sacre Coeur Nővérek

Congregatio Jesu Szerzetesrend / Ward Mária nővérei

Pálos Nővérek

Jézus Szíve Népleányok/ Jézus Szíve Társasága

Szociális Testvérek Társasága

Szent Szív Társaság:hivatástisztázó blog

Nyitókép

Szöveg innenVélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162