Talita

Keresztény női magazin

Rikottás-avokádós szendvicskrém

avokados szendvicskrem
Éppen azon gondolkodtam, mit készítsek vacsorára, amikor észrevettem, hogy egy doboz rikotta és egy avokádó véletlenül egymás mellé került a hűtőszekrény polcán. Ha már így alakult, miért is ne használhatnám mindkettőt?

Vékonyan levágtam az avokádó héját, a krémszerű belsejét pedig villával összedolgoztam a rikottával. Trappista sajtot reszeltem hozzá, és jól elkevertem, hogy egységes massza legyen. Nagyon kedvelem a szerecsendiót, ezért azzal ízesítettem – persze csak egy kis mokkáskanálnyival!

Melegszendvicset készítettem belőle, a pirítósra pedig csak úgy rákentem a krémet. Ebből a mennyiségből 10 kisebb, félbe vágott kenyérszeretre jutott bőven.

Nagyon finom, akár vendégváró különlegességként is tálalhatjuk! Friss paradicsommal még üdítőbb lehet!

A hozzávalók:
120-130 g rikotta (egy 250 grammos doboz fele)
1 avokádó
20 dkg trappista sajt
csapott mokkáskanálnyi őrölt szerecsendió

Jó étvágyat!

avokados szendvicskrem2Gedai Eszter

 

Szendvicskrémeink:

Házi májpástétom libazsírral

Padlizsánkrém – télen is!

Kenőkék

A “petrezselymek krémje” friss stanglival

Házi mogyorókrém


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162