Thai leves
A receptet Vass Ákos (a szakács fiam) mondta tollba.
– Főzünk egy jó gazdag hagyományos zöldséglevest kb. 4 litert (Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, karfiol, borsó, stb.)
– Leszűrjük.
– A lébe egy nagy póréhagymát nagyon vékonyan beleszeletelünk.
– Egy nagy gumó gyömbért megpucolunk és 3-4 mm vastag karikákra vágva szintén beletesszük.
– Majd 1 db lime levelet és 1 db 5 cm-s ázsiai citromfű szálat is hozzáfőzünk. Forraljuk egy ideig és a póréhagyma kivételével kivesszünk mindent a léből.
– Két csokor friss koriander zöld szárát apróra vágva belefőzünk.
– Egy tálca szójababcsírát is beleszórunk a fövő levesbe.
– Ha csípősen szeretjük egy friss chilipaprikát magok nélkül beleapríthatunk.
– Majd egy csomag üvegtésztát beledobunk, amit már nem is kell tovább főzni.
– A tűzről levett levesre 2 db lime levét ráfacsarjuk.
– A koriander zöld levelét pedig durván aprítva a tálaláskor a tányérokba helyezzük, erre merjük a levest.
– A tetejére pedig friss újhagymaszárat aprítunk.
Az egzotikus zöldségek-fűszerek az Ázsiaboltban beszerezhetők.
A fotók Vass Ákos (a szakács fiam) felvételei.
Antalffy Yvette
Más nemzetek ízei – korábbi receptek:
Tweet