Talita

Keresztény női magazin

Thai leves

thai_leves1
A receptet Vass Ákos (a szakács fiam) mondta tollba.

 

– Főzünk egy jó gazdag hagyományos zöldséglevest kb. 4 litert (Sárgarépa, fehérrépa, karalábé, zeller, karfiol, borsó, stb.)

– Leszűrjük.

– A lébe egy nagy póréhagymát nagyon vékonyan beleszeletelünk.

– Egy nagy gumó gyömbért megpucolunk és 3-4 mm vastag karikákra vágva szintén beletesszük.

– Majd 1 db lime levelet és 1 db 5 cm-s ázsiai citromfű szálat is hozzáfőzünk. Forraljuk egy ideig és a póréhagyma kivételével kivesszünk mindent a léből.

– Két csokor friss koriander zöld szárát apróra vágva belefőzünk.

– Egy tálca szójababcsírát is beleszórunk a fövő levesbe.

– Ha csípősen szeretjük egy friss chilipaprikát magok nélkül beleapríthatunk.

– Majd egy csomag üvegtésztát beledobunk, amit már nem is kell tovább főzni.

– A tűzről levett levesre 2 db lime levét ráfacsarjuk.

– A koriander zöld levelét pedig durván aprítva a tálaláskor a tányérokba helyezzük, erre merjük a levest.

– A tetejére pedig friss újhagymaszárat aprítunk.

thai_leves2

Az egzotikus zöldségek-fűszerek az Ázsiaboltban beszerezhetők.

A fotók Vass Ákos (a szakács fiam) felvételei.

 

Antalffy Yvette

Más nemzetek ízei – korábbi receptek:

Görög-magyar saláta
 
Currys-halas rizssaláta

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Kereső

Alapítványunk

A Fiatalok, a Nők, az Ember Méltóságáért Alapítvány
Számlaszámunk: 10918001-00000120-06900008
Anyagi támogatást szívesen fogadunk. (Adó 1%-ra sajnos nem vagyunk jogosultak.)

Hírlevél

Add meg az email címedet, majd a megjelenő ablakban írd be az ellenőrző kódot.

Nyilvántartási szám: NAIH-105162